Μόλις ξεθυμώσουμε τι ακριβώς κάνουμε;

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Του Θέμου Αναστασιάση
Σε κανα-δυο μέρες... Μπορεί και τρεις. Το πολύ. Τότε υπολογίζεται ότι ο κυρίαρχος λαός θα "ξεθυμάνει", θα χωνέψει ότι το αποτέλεσμα της αυθόρμητης και δικαιολογημένης ψήφου ΘΥΜΟΥ, ήταν το να γίνουν όλα "μπάχαλο" και θ' αρχίσει να ψάχνεται: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Εντάξει, οι πολιτικοί αρχηγοί τιμωρήθηκαν, οι μνημονιακοί βουλευτές πήγαν όλοι σπίτι τους, η ευρύτερη Αριστερά με πρώτο και καλύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ ανταμείφθηκε για την σθεναρή αντίστασή της σε Ε.Ε. -Δ.Ν.Τ. Ο Καμμένος τιμήθηκε απ' τον λαό μ' ένα "τρελό" 10% γιατί βρήκε το θάρρος να βγει απ' το μαντρί και να πορευθεί ακούγοντας την φωνή του πολίτη. Ο Κουβέλης επίσης για την υπεύθυνη, μέχρι τώρα (και ελπίζουμε και στην συνέχεια) στάση του και την επιμονή του να ζητά το αυτονόητο, ήτοι ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΕΥΡΩΠΗ. Αλλά ακόμη και μέσω της "Χρυσής Αυγής" εκδηλώθηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, όχι τόσο καμιά φασιστική υποτροπή, αλλά κυρίως η οργή των Ελλήνων για την ανοχή στην λαθρομετανάστευση και στην εγκληματικότητα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως το κόμμα που "τιμωρήθηκε" πιο πολύ απ' όλα, το ΠΑΣΟΚ, ήταν εκείνο ακριβώς που ευλογούσε κάθε "λαθραίο", έκανε χαριστικές ρυθμίσεις στους εγκληματίες και περιφρονούσε τις εκκλήσεις του κοσμάκη για προστασία και αστυνομία.

Εστειλαν λοιπόν άπαντες τα μηνύματά τους, εκεί που καλώς ή κακώς νόμιζαν, αλλά όπως συμβαίνει την Πρωτοχρονιά και το Πάσχα το σύστημα "μπλόκαρε" απ' τα αμέτρητα SMS. Το κύκλωμα έπεσε και τώρα κοιτάν ο ένας τον άλλον "παγωμένοι", τόσο οι νικητές, τόσο και οι νικημένοι. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Γιατί ο κόσμος αφού ξεθυμώσει, ξε- (μην πω τίποτα βαρύτερο)-σάλωσει τότε θα ρωτήσει σαν τον αδελφό Ντάλτον, τον Αβερελ στον Λουκυ Λουκ "και πότε θα ΦΑΜΕ;". Σε ένα 48ωρο από τώρα που θα 'χει συνειδητοποιηθεί πλήρως ότι απ' τα πολλά μηνύματα "κάηκε" το κεντρικό σύστημα, θα μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα κάτω, και να δούμε τι στ' αλήθεια κερδίσαμε, και τι χάσαμε χωρίς να το περιμένουμε. Και το κυριότερο, ΤΙ ΣΩΖΕΤΑΙ και πώς σώζεται.

Απ' την αρχή της προεκλογικής σαιζόν εκφράζαμε φόβους και υποψίες ότι η ΕΕ μας αφήνει να πάμε χαζοχαρούμενοι και αγανακτισμένοι στις κάλπες, να ψηφίσουμε ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ, τονίζοντας με έμφαση (οι Ευρωπαίοι) ότι η ευθύνη για τις συνέπειες θα ναι δική μας. Προειδοποιούσαμε ότι ψάχνουν για ΑΛΛΟΘΙ να μας πετάξουν έξω. Η σημερινή διεθνής αντιμετώπιση δείχνει ότι αυτό ακριβώς αρχίζει αν συμβαίνει. Μας έχουν έτοιμους για τον προθάλαμο της εξόδου. Κάθε μέρα που θα περνάει χωρίς σταθερή κυβέρνηση στην Αθήνα θα φέρνει το "εκτός ευρώ" όλο και πιο κοντά. Τους δώσαμε ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Μακάρι να αποδειχθεί ότι έχουμε μια ακόμη τελευταία - τελευταία ευκαιρία να γυρίσουμε το κλίμα, Θεού θέλοντος και Ολάντ επιτρέποντος.

Υ.Γ.: Ξεθύμωσε ο αγάς; Αντε τώρα για προσθετική οργάνων στην Καζαμπλάνκα να δεις πώς πονάν τα παληκάρια.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger