ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σταδιακή σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη 17/5/2012, αρχικά στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 

Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Από αργά το βράδυ τα εντονότερα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στα ανατολικά και βόρεια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στις Σποράδες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή θα επηρεαστούν έντονα η Χαλκιδική, η Ανατολική Θεσσαλία, η Εύβοια και τα βορειοανατολικά κυρίως τμήματα της Στερεάς. 

Την Παρασκευή 18/5/2012 στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ενώ στην υπόλοιπη χώρα η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με τοπικά ισχυρές έως πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν το Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο καθώς και περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας

Οι άνεμοι την Πέμπτη θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις που από το απόγευμα θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ στα βορειοδυτικά πελάγη θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι, αρχικά δυτικών, κι από το απόγευμα βορειοδυτικών διευθύνωσεων. Την Παρασκευή οι άνεμοι σε όλη τη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 7 μποφόρ στο Ιόνιο και μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο, αλλά μετά το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πρόσκαιρη αισθητή πτώση κυρίως στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται έντονα φαινόμενα. 

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το βράδυ της Πέμπτης σε ορεινά τμήματα της Κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και κυρίως της Β. Ελλάδας.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger