Να μια δίαιτα για όσους ......δεν θέλουν να κάνουν δίαιτα.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ποιος λέει ότι για να χάσετε βάρος γρήγορα πρέπει απαραίτητα να ακολουθήσετε μια αυστηρή δίαιτα; Στην πραγματικότητα για να χάσετε ένα κιλό λίπος, αρκεί να καταναλώσετε 7.000 θερμίδες λιγότερες σε εβδομαδιαία βάση, συνεπώς 1.000 θερμίδες ημερησίως. Και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με λίγη αυτοσυγκράτηση και αρκετές δόσεις εξυπνάδας!

Πρωινό: 400 θερμίδες έχουν ο καπουτσίνο και ένα γεμιστό κρουασάν. 
-Κερδίστε 100 πίνοντας ένα ποτήρι αποβουτυρωμένο γάλα, μια φρυγανιά στρωμένη με μαρμελάδα και ένας ελληνικός καφές ή εσπρέσο. 

Σνακ 1: Γύρω στις 300 θερμίδες περιέχει μια τυρόπιτα ή ένα σακουλάκι πατατάκια. 
-Κερδίστε 150 επιλέγοντας γιαούρτι 2% ανακατεμένο με μια μπανάνα σε κομμάτια.

Μεσημεριανό: Πάνω από 750 θερμίδες σας φορτώνουν ένα χάμπουργκερ με τηγανητές πατάτες.
-Κερδίστε 250 τρώγοντας σάντουιτς ολικής αλέσεως, με τυρί light, βραστή γαλοπούλα και ντομάτα.

Σνακ 2: 250 θερμίδες κρύβουν 5 -μόνο- μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας. 
-Κερδίστε 100 μασουλώντας 5 κράκερ ολικής αλέσεως.

Στην έξοδο: Μέχρι 240 θερμίδες παίρνετε από μια βότκα με χυμό που περιέχει ζάχαρη. 
-Κερδίστε 50 προτιμώντας μια ξανθή μπίρα (μεγάλο ποτήρι).

Βραδινό: 600 θερμίδες πάνω-κάτω κρύβει μια μακαρονάδα με κιμά και τυρί τριμμένο. 
-Κερδίστε 150 προτιμώντας μακαρονάδα με σάλτσα φρέσκων λαχανικών χωρίς τυρί.

Το κάτι παραπάνω: Δεν είναι λογικό να πιστεύετε ότι θα φτιάξετε μια ικανοποιητική σιλουέτα μειώνοντας απλώς τις προσλαμβανόμενες θερμίδες, χωρίς την επικουρική συμμετοχή λίγης άσκησης. 

Περπατήστε με γρήγορο βήμα, ανεβοκατεβείτε σκαλιά και ανηφόρες, κολυμπήστε, κάντε λίγο διάδρομο ή μερικές βασικές ασκήσεις ενδυνάμωσης στο σπίτι για 45 περίπου λεπτά και κερδίστε 200 θερμίδες.

Healthy tips

1.10.000 πολύτιμες φυτοχημικές ουσίες περιέχει μια μόνο ντομάτα, οι περισσότερες καρκινοπροστατευτικές ενώ οι υπόλοιπες προστατεύουν από την υπέρταση.

2.Σαρδέλες, σολομός, τόνος, μπακαλιάρος και κολιός είναι ψάρια πλούσια σε λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 και έχουν εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. 

3.Μισή ώρα ήπιας κολύμβησης, απελευθερώνει συγκεκριμένες ορμόνες (κατεχολαμίνες), που κατευνάζουν την οξυθυμία και την αίσθηση εσωτερικού πανικού.

4.Η βιταμίνη D (που δημιουργείται στον οργανισμό με την επίδραση του ήλιου) προστατεύει από πολλές εκφυλιστικές ασθένειες αρθρώσεων και οστών.

5.Αγαπήστε το κρεβάτι σας: 6-8 ύπνου κάθε βράδυ καθώς μία ώρα μεσημεριανής σιέστας έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη μακροζωία.

6.Ξύστε ένα λεμόνι και μυρίστε το για λίγο. Θα διαπιστώσετε πως θα αυξηθεί κατακόρυφα η οξυδέρκεια και η ικανότητα συγκέντρωσης του εγκεφάλου σας.

7.Μια ήπια αθλητική δραστηριότητα καθημερινά, όπως μακρινοί περίπατοι ή ένα ημίωρο jogging είναι μεγάλος σύμμαχος για την καρδιά ενός μεσήλικα.

8.Αν δε σας αρέσουν τα γαλακτοκομικά, εμπλουτίστε τον οργανισμό σας με ίδιες ποσότητες ασβεστίου από τα όσπρια και τους ξηρούς καρπούς.

9.Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη η βοήθεια που παρέχει το τζίνγκο μπιλόμπα στη στυτική δυσλειτουργία αυξάνοντας τη ροή αίματος στα αντρικά γεννητικά όργανα. 

10.Η βιταμίνη C έχει και δράση... lifting. Βοηθά στην ανόρθωση της χαλαρής επιδερμίδας, αναπαράγει κολλαγόνο και ενισχύει την οξυγόνωση των ιστών.

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger