Διαβουλεύσεις για τον Τσίπρα σήμερα..

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Πάνο Καμμένο (17.00), Αντώνη Σαμαρά (19.00) και Ευάγγελο Βενιζέλο (18.00) θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την διερευνητική εντολή που έλαβε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 20.00 το βράδυ θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα. 

Το πρωί της Τετάρτης θα συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς (11.00) και το κόμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ την Τρίτη είχε επαφές με εκπροσώπους κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής και την Δημοκρατική Αριστερά.

Σήμερα, Τετάρτη, αποστέλλει επιστολές σε Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
Θα επισημαίνει πως οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης δεν ισχύουν καθώς ο λαός με την ψήφο του αποδοκίμασε το μνημόνιο.

* Χθες, Τρίτη, παρουσίασε πέντε άξονες που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ελάχιστη προϋπόθεση στον διάλογο για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
* Μεταξύ άλλων θέτει: 
-Την ακύρωση των νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις. 
- Την ακύρωση των νόμων που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα
- Δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα.
- και δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού έλεγχου για να διερευνηθεί το δημόσιο χρέος.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μέχρι σήμερα που θα συναντηθούν μαζί του, να έχουν πάρει πίσω τις υπογραφές τους από τις δεσμευτικές επιστολές που έστειλαν στην Ευρώπη, εάν θέλουν πραγματικά να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει να οδηγήσει τη χώρα στο χάος καθώς αυτά που αναφέρει οδηγούν τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επίσης δέχθηκε αίτημα από τον κ. Τσίπρα να αποσύρει την επιστολή του, είπε ότι η σκληρή διαπραγμάτευση δε γίνεται εντός Ελλάδας με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, αλλά εκτός με τους εταίρους, τους δανειστές, με συμφέροντα και απειλές. Ωστόσο, επιφυλάχθηκε να απαντήσει την Τετάρτη στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι η συνάντησή τους θα είναι ουσιαστική.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας είχε την Τρίτη διαδοχικές επαφές με τους επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Οικολόγων Πρασίνων και της Κοινωνικής Συμφωνίας, στα πλαίσια των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης. 

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς στον κ. Τσίπρα και του ζήτησε να προχωρήσει σε κυβέρνηση αριστεράς, με τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς και με ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση.

Υπέρ της ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου εμφανίστηκε και η Λούκα Κατσέλη.

Συγκεκριμένες προτάσεις για το πως βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ την έξοδο από την κρίση ζήτησε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη. Όπως είπε «δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από ένα πλαίσιο, που να λεει μόνο αντιμνημόνιο».
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger