Υπομονή για την τελική εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος συνιστά ο ΥΠΕΣ

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Έκκληση για μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στο ζήτημα του εκλογικού αποτελέσματος, ανακοινώνοντας πως «τεχνικά η πρώτη εκτίμηση θα είναι δυνατή γύρω στις 9:30, από το 10%-13% των εκλογικών τμημάτων. Όμως, υπάρχει και ένα πολιτικό θέμα και δεν μπορεί να πει κανένας από τώρα εάν το δείγμα αυτό θα είναι επαρκές».

Στη συνέχεια διευκρίνισε πως η πρόβλεψη θα είναι αρκετά ευμετάβλητη λόγου των μικρών κομμάτων που θα κριθεί στη λεπτομέρεια εάν θα μπουν στη Βουλή και κατ’ επέκταση θα δικαιούνται έδρες. Ειδικότερα σημείωσε πως «αν για παράδειγμα υπάρξουν δυο τρία κόμματα που είναι πάνω-κάτω στο 3% τότε θα παίζουν οι έδρες και δεν θα μπορεί να σταθεροποιηθεί η πρόβλεψη».

Δεν παρέλειψε να τονίσει πως «το σύστημα για τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων, έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στις όποιες απειλές».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Singular Logic η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για μεγαλύτερη ασφάλεια αναμένεται να δημοσιοποιηθεί περίπου γύρω στις 23.30.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger