Αγωνία από το bras de fer των αρχηγών

Κυριακή 13 Μαΐου 2012


Τόσο η Συγγρού, όσο και η Ιπποκράτους επιμένουν ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο διαπραγμάτευσης, αφού ο κ. Φώτης Κουβέλης δέχεται να συνεχίσει τη συζήτηση με προϋπόθεση τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο πρόεδρος των «Ανεξάρτων Ελλήνων», κ. Π. Καμμένος, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό ένα παράθυρο συνεννόησης.
Όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό περιβάλλον μετά τη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, τα σενάρια που «παίζουν» είναι τα εξής:
Α. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκύπτει στις πολιτικές πιέσεις των πολιτικών κομμάτων ΝΔ και ΔΗΜΑΡ,αλλά και ευρωπαϊκών  παραγόντων που εκφράζουν ανησυχία. Βέβαια, οι προϋποθέσεις συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια Οικουμενική κυβέρνηση δεν διευκρινίζονται από καμία πλευρά από αυτές που προωθούν τη συγκεκριμένη εκδοχή. Η Κουμουνδούρου επιμένει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Β. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με την ενδεχόμενη συμμετοχή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»αποφασίσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση στο πλαίσιο που έθεσε ο κ. Φ. Κουβέλης. Σε αυτή τη περίπτωση, θα σχηματιστεί ένα πολιτικό σκηνικό στο οποίο τρία ή τέσσερα κόμματα θα βρεθούν απέναντι από το ΣΥΡΙΖΑ με την προοπτική,  αντί να τον πλήξουν, να τον ενισχύσουν ακόμη περισσότερο.
Γ. Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθήσει να επιμένει σε εκλογές, όλοι οι άλλοι θα υποκύψουν και η χώρα θα οδηγηθεί ξανά στις κάλπες.
Αυτό που φοβούνται τα, μέχρι πρότινος, μεγάλα κόμματα είναι πέρα από τις οικονομικές επιπτώσεις, να επιβεβαιωθεί η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Αλ. Τσίπρας αναδειχθούν σε αποφασιστικό διαμορφωτή των εξελίξεων σε κάθε φάση των τελευταίων πολιτικών διαδικασιών.
Α.Σαμαράς: Δεν καταλαβαίνω που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, λίγη ώρα μετά αυτή του κ. Ευ. Βενιζέλου, που κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος.

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούει την λαϊκή εντολή. Είπε όχι στην συμμετοχή του στην κυβέρνηση αλλά αρνήθηκε να δώσει ψήφο ανοχής. Δεν καταλαβαίνω που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ».
ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της ΝΔ.

Νωρίτερα πάντως, ο κ. Σαμαράς δήλωνε στους δημοσιογράφους πως οι διεργασίες συνεχίζονται.

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger