Η Σουηδία νικήτρια της Eurovision 2012. Επικράτησαν τα φαβορί

Κυριακή 27 Μαΐου 2012


Ο τελικός της Eurovision 2012 είναι πλέον παρελθόν και η μεγάλη νικήτρια μία: Η Σουηδία την οποία εκπροσωπούσε η Loreen με το Euphoria   με 372 ψήφους και με τα περισσότερα δωδεκάρια, κατέκτησε την Ευρώπη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ρωσία και στην τρίτη θέση την Σερβία. Η ελληνική συμμετοχή να καταλαμβάνει την 17η θέση με συνολικά 64 βαθμούς.
Η 28χρονη τραγουδίστρια άφησε πίσω της ακόμα δύο από τα θεωρούμενα φαβορί της φετινής Εurovision, την Ρωσία και την Σερβία, με 259 και 214 βαθμούς αντίστοιχα.

Το «Euphoria», που έχουν γράψει οι Peter Boström και Thomas G:son, χαρακτηρίστηκε από την αρχή φαβορί του φετινού διαγωνισμού και τα προγνωστικά… δικαιώθηκαν!
Γεννημένη στις 16 Οκτωβρίου του 1983 στη Στοκχόλμη, με μαροκινές ρίζες, η Lorine Zineb Noka Talhaoui, ή… απλά Loreen, έγινε γνωστή το 2004, οπότε και πήρε μέρος στο talent show «Idol».

Στο «Idol» η Loreen τραγούδησε Alicia Keys, Stevie Wonder, Michael Jackson, Britney Spears και Pink, ενώ κατέκτησε την 4η θέση, κάτι που της άνοιξε τον δρόμο στο τραγούδι αλλά και το ραδιόφωνο.

Μετά το talent show, η 28χρονη κυκλοφόρησε το «The Snake», με το γνωστό δίδυμο Rob N' Raz.

To 2011 η Loreen προσπάθησε να πάει στην Eurovision: πήρε μέρος στο «Melodifestivalen» της Σουηδίας με το τραγούδι «My Heart Is Refusing Me», όμως, έφτασε μέχρι το στάδιο της δεύτερης ευκαιρίας.
Με το «Euphoria», η Loreen κέρδισε το «Melodifestivalen» με 268 βαθμούς, τους περισσότερους που έχει συγκεντρώσει ποτέ υποψήφιος για συμμετοχή στην Eurovision και βρέθηκε στο Μπακού!

Και μιας και μιλάμε για ιστορία, οι αριθμοί πάντοτε βοηθούν. Δείτε, λοιπόν, ποιες χώρες ψήφισαν την Ελλάδα και ποιες πραγματικά την καταψήφισαν. 

Δύο δωδεκάρια πήραμε από την Αλβανία και την Κύπρο. 

Συγκεκριμένα: 

Αλβανία: 12, Κύπρος: 12
Ρουμανία: 8,
Ουκρανία: 5, Αζερμπαϊτζάν: 5,
Μολδαβία: 4, Σερβία: 4,
Ρωσία :3, Τουρκία: 3,
Βέλγιο: 2, Ισραήλ: 2,
Βοσνία - Ερζεγοβίνη: 1, Βουλγαρία: 1, Γεωργία: 1, Γερμανία: 1.

Ελλάδα δεν ψήφισαν: Μαυροβούνιο, Αυστρία, Λευκορωσία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Σλοβενία, Κροατία, Σλοβακία, Σκόπια, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Λιθουανία, Εσθονία, Δανία, Λετονία, Ισπανία, Φιλανδία, Ιταλία, Ουγγαρία και Ιρλανδία.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger