«Τιμωρία των μεγάλων κομμάτων» και «κίνδυνος ακυβερνησίας». Πώς σχολιάζουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης τα exit polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα στην Ελλάδα.

Κυριακή, 6 Μαΐου 2012«Οι Έλληνες τιμωρούν τους ευρω-μεταρρυθμιστές» είναι ο τίτλος άρθρου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Bild. To δημοσίευμα κάνει λόγο για μοιραίες εκλογές στην Ελλάδα, για ένα δημοψήφισμα για τη σκληρή πολιτική λιτότητας των κυβερνητικών κομμάτων, «αλλά το αποτέλεσμα δεν διευκολύνει την κατάσταση, αντιθέτως…. Βάσει των πρώτων προγνωστικών (…) τα κόμματα της λιτότητας, η συντηρητική ΝΔ και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ τιμωρήθηκαν βαριά. Μπορεί η ΝΔ να είναι πιθανότατα η πρώτη δύναμη στο νέο κοινοβούλιο, ωστόσο στη δεύτερη θέση ακολουθεί το ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θέλει να επαναδιαπραγματευτεί όλες τις συμφωνίες της Ελλάδας με τους πιστωτές της. (…) Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 14 με 17 %. (…) ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι τα μοναδικά κόμματα που στηρίζουν την συμφωνηθείσα με την Ευρώπη πολιτική λιτότητας και που θέλουν σε κάθε περίπτωση την παραμονή στο ευρώ. Με απλά λόγια: είναι απολύτως ασαφές εάν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης».

«Σε κίνδυνο η πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα», σημειώνει στην ηλεκτρονική του έκδοση τοSpiegel. «Δραματικές απώλειες για τα κόμματα που στηρίζουν το δραστικό πρόγραμμα περικοπών. (,.,) Αβέβαιο ποια κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται μελλοντικά με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας». Το Spiegel σημειώνει ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και νέες εκλογές ενώ εάν προκύψει νέα κυβέρνηση που δεν θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, δεν αποκλείεται η Ελλάδα να οδηγηθεί σε χρεοκοπία.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger