ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥΣ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012


ΚΑΛΥΨΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Το ΣτΕ ενέκρινε αίτημα των δήμων για 10.000 προσλήψεις, εκ των οποίων περίπου οι μισές αφορούν δίμηνες συμβάσεις και θα προκηρυχθούν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ.

Οι σχετικοί διαγωνισμοί θα ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούνιο -παρά την προεκλογική περίοδο- και θα αφορούν ναυαγοσώστες, υπαλλήλους σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, πυροσβέστες, υδρονομείς και στελέχη για τις δημοτικές παιδικές κατασκηνώσεις.

Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στους Δήμους έχουν ως αποτέλεσμα οι εναπομείναντες εργαζόμενοι να μην επαρκούν. Στους παιδικούς σταθμούς δεν επαρκούν για τη στοιχειώδη λειτουργία τους και τη φροντίδα των νηπίων που έχουν εγγραφεί αλλά και για την κάλυψη των αναγκών σίτισης και καθαριότητας μάγειροι, καθαρίστριες. Επίσης για την πυρασφάλεια αφού οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ έχουν στην ευθύνη τους τη συμβολή στο αντιπυρικό έργο των αρμόδιων υπηρεσιών προσλαμβάνοντας εργάτες για τον καθαρισμό δασών .Υδρονομείς άρδευσης Στις περιοχές, όπου η έναρξη της αρδευτικής περιόδου συνέπεσε με την προεκλογική περίοδο, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προσλήψεις αυτές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι καλλιέργειες. Επίσης 700 στελέχη για τις δημοτικές παιδικές κατασκηνώσεις. Εάν δεν πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες προσλήψεις ενώ επίκειται η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος υπάρχει ο κίνδυνος να ανασταλεί η λειτουργία των κατασκηνώσεων που έχουν εγγραφεί χιλιάδες παιδιά
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger