10 διώξεις το μήνα κατά δημοσίων υπαλλήλων για διαφθορά

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Περί τις 130 ποινικές διώξεις (σσ. 129) ασκήθηκαν μέσα στο 2011 από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων (αστυνομικών, εφοριακών και υπαλλήλων πολεοδομιών) για διαφθορά, χρηματισμό κ.λπ. αδικήματα, ενώ έγιναν 38 συλλήψεις. Επιπλέον, στο πρώτο τετράμηνο του 2012, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος 21 ατόμων και έχουν συλληφθεί 17.

Τα στοιχεία δόθηκαν στον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Υπηρεσία, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.


Αφού ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Υπηρεσίας και για τον προγραμματισμό νέων δράσεων, ο υπουργός έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες. Επιπλέον, τόνισε την αποτελεσματικότητά της και εξήρε το έργο της.

«Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, όπου και η αξιοπιστία της χώρας μας δοκιμάζεται, η εδραίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το Κράτος αποτελεί πρώτιστο μέλημα. Στο πλαίσιο αυτό η πάταξη της διαφθοράς θα πρέπει να αποτελεί το βασικό πυλώνα των προσπαθειών μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger