Πόλεμος δηλώσεων για τις κατασκηνώσεις της Παλιομηλιάς

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ε.Κ. Λιβαδειάς και του δήμου για τις δημοτικές κατασκηνώσεις της Παλιομηλιάς. Το θέμα άνοιξε όταν το Ε.Κ.στις 5 Ιουνίου ζήτησε, μέσω επιστολής του, προς το δήμαρχο Ν. Παπαγγελή,να αναλάβει τη λειτουργία των κατασκηνώσεων μαζί με τις απαραίτητες κατασκευές.
Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. παρουσιάστηκε η αδυναμία του δήμου να λειτουργήσει τις κατασκηνώσεις, με ορατό τον κίνδυνο να παραμείνουν κλειστές για τρίτη χρονιά.
Στην επιστολή του το Ε.Κ. έθετε ως χρονικό περιθώριο για να απαντήσει ο δήμος την περασμένη Δευτέρα 11 Ιουνίου, κάτι το οποίο δεν έγινε με αποτέλεσμα το Ε.Κ. να εκδώσει ανακοίνωση, καλώντας το δήμο να απαντήσει έστω και την ύστατη στιγμή.
Ακολούθησε ανακοίνωση του δημάρχου που χαρακτηρίζει «ατυχή συγκυρία» τη δημοσιοποίηση του εγγράφου από το Ε.Κ . και το καλεί να καταθέσει τις προτάσεις του, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την ερχόμενη Τρίτη.
Άμεσα το Ε.Κ. προχώρησε σε νέα γραπτή απάντηση, σε ιδιαίτερα σκληρούς τόνους στην οποία αναφέρει:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς ουδέποτε έθεσε θέμα τελεσιγράφου στον Δήμαρχο Λεβαδέων, για το θέμα των κατασκηνώσεων στην ΠΑΛΙΟΜΗΛΙΑ, αλλά τελεσίγραφο δημιουργήθηκε διότι σ’ ένα μήνα πρέπει να είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τα παιδιά.
Ο κ. Δήμαρχος εδώ και ενάμισι χρόνο δεν έχει κάνει τίποτα.
Εμείς ως Εργατικό Κέντρο πήραμε την πρωτοβουλία αυτή, αφ’ ενός μεν μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ανακοίνωσαν ότι για οικονομικούς λόγους δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τις Κατασκηνώσεις και αφετέρου δε, διότι δεχθήκαμε οχλήσεις και διαμαρτυρίες από συμπολίτες μας, αφού στο παρελθόν είχαμε καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή του κ. Τσιφή , για τη μη λειτουργία των Κατασκηνώσεων.
Αντί να καταγγείλουμε το Δήμο για την αδιαφορία του, όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν, φροντίσαμε εντός μικρού χρονικού διαστήματος να βρούμε λύση ώστε να λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις.
Επειδή δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια βάλαμε χρονοδιάγραμμα να μας απαντήσουν, όπως και χρονοδιάγραμμα για να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες.
Ο κ. Δήμαρχος μας αγνόησε και δεν απάντησε στο έγγραφό μας.
Ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Καρβούνη, όχι ως Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, αλλά ως φίλου και μίλησαν για διάφορα θέματα, όπως και το θέμα των Κατασκηνώσεων.
Αφού ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε σ’ αυτή τη συνομιλία, ο κ. Καρβούνης του επισήμανε ότι δεν έχουν καλοριφέρ στην κατασκήνωση και σε ερώτηση του κ.Δημάρχου γιατί το λέει αυτό, ο κ. Καρβούνης απάντησε , διότι με τους ρυθμούς που πάνε θα λειτουργήσουν τον χειμώνα.
Ο κ. Δήμαρχος μας απάντησε εγγράφως, στις 13 Ιουνίου 2012, μετά το Δελτίο Τύπου που βγάλαμε από την προκλητική του αδιαφορία.
Ο στόχος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς δεν ήταν η καταγγελία του Δήμου, ούτε να τον φέρουμε προ τετελεσμένων γεγονότων, αντίθετα ο μόνος στόχος μας ήταν να δοθεί λύση στο θέμα.
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη προς το θεσμό του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, για τις απρεπείς και απαράδεκτες δηλώσεις προς το Εργατικό Κέντρο, διότι εμείς προσπαθήσαμε να δώσουμε μια λύση σ’ ένα θέμα που έπρεπε να είχε λύσει εδώ και ενάμισι χρόνο η Δημοτική Αρχή.
Λυπούμαστε για τη συμπεριφορά του κ. Δημάρχου και τον αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.

Το πρωί ο δήμαρχος μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ άφησε να διαφανεί ότι δεν λειτουργεί βάσει τελεσιγράφων και παρέπεμψε στο Δ.Σ,. ως μόνο αρμόδιο να αποφανθεί. Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του, ότι αναζητείται ακόμη και ιδιωτική εταιρεία, για να αναλάβει τις κατασκηνώσεις.
Πριν το δήμαρχο, στο ΣΕΙΡΙΟ, μίλησε ο δ.σ της μείζονος μειοψηφίας Γ. Αποστόλου, που τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης των κατασκηνώσεων στο Ε.Κ.

Πηγή:seiriosfm
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger