Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Στο μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς, ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε παρών! Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με 24 πόντους, πήρε από το χέρι τους συμπαίκτες του και τους οδήγησε στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια! Και πάλι με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς στον πάγκο, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στον θρόνο της Α1, σπάζοντας το σερί του Παναθηναϊκού που μετρούσε 9 σερί πρωταθλήματα και 13 τα τελευταία 14 χρόνια.

Γκάζι ο ΟΣΦΠ, ακολουθούσε από νωρίς ο ΠΑΟ
Το ματς ξεκίνησε με χαμένα τρίποντα και από τις δύο ομάδες και το σκορ σχετικά χαμηλά μέχρι τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι... στην άμυνα (6-7, 5'). Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν ενέργεια στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου και με ένα σερί 12-2 έφτασαν στο +7 του 7'30'' (18-11 από 6-9).

Σπανούλης και Καλάθης

Ενα τρίποντο του Περπέρογλου μείωσε στο 24-20 του 10', όμως ο Σπανούλης με έξι προσωπικούς του πόντους στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου έφερε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο +10 (30-20 στο 11'40''). Η διαφορά δεν έπεσε κάτω από το... ψυχολογικό όριο των 10 πόντων μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αφού οι ερυθρόλευκοι έψαχναν τις επαφές και ήταν εξαιρετικά εύστοχοι στις βολές (17/19).

Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, με τον Καλάθη να είναι ο μοναδικός που έβρισκε στόχο (15 πόντους στο 20'), ενώ ο Ομπράντοβιτς "έχασε" νωρίς και τον Μπατίστ με 3 φάουλ στο 18'. Τα στατιστικά των πράσινων ήταν άσχημα στο πρώτο μέρος, με 9 λάθη και χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, όπως δηλαδή και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς στο ΣΕΦ.

Η διαφορά έφτασε και στο +16 (48-32 του 19') με τρίποντο του Σπανούλη, ο οποίος με 16 πόντους ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του πρώτου 20λέπτου στην επίθεση των γηπεδούχων, προτού μειώσει ο Καλάθης στο 48-36 του 20'.

Αντεπίθεση ΠΑΟ

Η είσοδος του Μάριτς με την έναρξη του τρίτου δεκάλεπτου "έσφιξε" την άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι έκλεισαν τους διαδρόμους και με λύσεις από Καϊμακόγλου και Διαμαντίδη στην επίθεση έτρεξαν ένα συνολικό σερί 13-0, μειώνοντας στο 48-45 του 23'30''.

Λο και ξανά στο +10 ο ΟΣΦΠ

Ο Ολυμπιακός έκανε τέσσερα ολόκληρα λεπτά να σκοράρει και ο Σλούκας ήταν αυτός που...ξύπνησε τους συμπαίκτες του με σουτ τριών πόντων στο 24' (51-45). Ο παίκτης, όμως, που επανέφερε τη διαφορά στο +10 ήταν ο Λο, ο οποίος με έξι προσωπικούς του πόντους έγραψε το 63-53 του 28', με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει εν τέλει το τέταρτο δεκάλεπτο στο +14 (70-56), αφού ο Σπανούλης εκτέλεσε την πρώην ομάδα του από την περιφέρεια (3/3 τρίποντα στο 30').

Kill-Bill!

Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επανέλθει στο παιχνίδι αποδείχθηκε ότι ήταν εκείνα τα τέσσερα λεπτά στην αρχή της τρίτης περιόδου. Οι πράσινοι, όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια της σειρά στο ΣΕΦ, δεν άντεξαν τον ρυθμό των γηπεδούχων, που γρήγορα ανέβασαν τη διαφορά ξανά στο +16 (75-59) με τρίποντο του Αντιτς.

Με νύχια και με δόντια ο ΠΑΟ

Κι όμως... Η ψυχή του Πρωταθλητή που κουβαλούν τόσα χρόνια οι πράσινοι μίλησε στα τελευταία λεπτά. Με μία επική αντεπίθεση, ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 4 (!) στο 37'30'' με ένα πολύ μεγάλο τρίποντο του Περπέρογλου (80-76) κι ενώ οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 15-4!

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν... ροντέο, όμως ένα χαμένο τρίποντο του Καλάθη στο 38' αποδείχθηκε τελικά μοιραίο για τους πράσινους. Ο Ολυμπιακός με κάρφωμα του Πρίντεζη έκανε το 82-76, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, φέρνοντας στο Λιμάνι το 10ο πρωτάθλημα της ιστορίας των ερυθρολεύκων.


Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger