Formula 1 :Τρομερός ο Hamilton στον Καναδά

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012


Και το ντέρμπι συνεχίζεται! Στον Καναδά είχαμε τον 7ο διαφορετικό νικητή σε 7 αγώνες ως τώρα και ένα βάθρο που κανείς δεν περίμενε πριν την έναρξη του Grand Prix του Kαναδά.
Ο Lewis Hamilton πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη σε ένα σιρκουί αγαπημένο, όπου προ πενταετίας σημείωσε την παρθενική του νίκη στην Formula 1. Μια νίκη που τον έφερε στην κορυφή του Πρωταθλήματος με 88 βαθμούς, με τους Alonso - Vettel να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής με 86 και 85 αντίστοιχα.
O Πρωταθλητής του 2008 έκανε εκπληκτικό αγώνα, τον οποίο ήλεγξε από τη στιγμή που πήρε κεφάλι μετά την πρώτη επίσκεψη στα pits. Ο Βρετανός ακολούθησε στρατηγική 2 pit stops, τη στιγμή που οι άμεσοι αντίπαλοί του, ο Fernando Alonso και ο Sebastian Vettel βρισκόταν σε διαφορετική στρατηγική (1) που εμπεριείχε αρκετό ρίσκο το οποίο τελικά δεν απέδωσε.
Ακόμα όμως και όταν άρχισαν να υποψιάζονται στη McLaren ότι οι βασικοί αντίπαλοι δεν θα ξαναμπούν στα pits, o Hamilton διατήρησε την ψυχραιμία του, έμεινε προσηλωμένος στο στόχο του και κατάφερε μέσα σε λίγους γύρους κατάφερε να εκμηδενίσει μια διαφορά της τάξης των 14 δευτερολέπτων που των χώριζαν από τον πρωτοπόρο Alonso, μετά την δεύτερη επίσκεψή του στα pits. Μια επίσκεψη που ήταν επεισοδιακή καθώς ένα πρόβλημα στον πίσω δεξί τροχό τον καθυστέρησε. Ακόμα και έτσι όμως ο Hamilton δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει σήμερα. Δεν ήταν μόνο οι επιλογές των αντιπάλων του, αλλά και ο εκπληκτικός ρυθμός που είχε ο Βρετανός, ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορούσε να αυξήσει τη διαφορά του από τους αντιπάλους του.
Στους τελευταίους 10 γύρους, όταν είχε πια φρέσκο σετ ελαστικών, ήταν σε άλλο ρυθμό από τους προπορευόμενους ως εκείνη τη στιγμή Alonso - Vettel που συνέχιζαν με το ίδιο σετ για περισσότερους από 40 γύρους.
Η Red Bull προσπάθησε να περιορίσει τις ζημιές τραβώντας μέσα τον Γερμανό 2 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και βάζοντάς του νέο σετ πολύ μαλακής γόμας, ενώ στη Scuderia προσεύχονταν να αντέξει μέχρι το τέλος ο Alonso, κάτι που φυσκά δεν συνέβη αφού τα λάστιχα είχαν καταστραφεί και έτσι μέσα σε λίγους γύρους ο Ισπανός από επικεφαλής βρέθηκε 5ος, χάνοντας μάλιστα στο τέλος θέση και από τον Vettel που λίγο νωρίτερα είχε μπει στα pits για λάστιχα.
Τρομερό αγώνα έκαναν δύο πιτσιρικάδες που κανείς δεν περίμενε να δει τόσο ψηλά. O λόγος για τον Romain Grosjean ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα από την 7η θέση και κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση ακολουθώντας στρατηγική ενός pit stop και τον Sergio Perez της Sauber. Η περίπτωση μάλιστα του Μεξικανού, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς ότι ξεκίνησε από την 15η θέση.
Από κει και πέρα, ο Vettel τερμάτισε στην 4η θέση περνώντας στο τέλος τον Alonso που δυσκολευόταν να οδηγήσει την F2012 μιας και τα λάστιχα είχαν «τελειώσει».
Ο Nico Rosberg έφερε τη Mercedes W03 στην 6η θέση τη στιγμή που ο ομόσταβλός του και πολυνίκης στον Καναδά, Michael Schumacher εγκατέλειπε για 5η φορά φέτος σε 7 αγώνες, αυτή τη φορά λόγω προβλήματος στο DRS.
Ο Mark Webber τερμάτισε στην 7η θέση, ενώ 8ος ήταν ο Kimi Raikkonen που ακολούθησε και αυτός στρατηγική ενός pit stop. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν ο Kamui Kobayashi και ο Felipe Massa. O τελευταίος ξεκίνησε καλά, αλλά ένα τετακέ από λάθος του, τον έθεσε εκτός μάχης για μια θέση στην πρώτη 5άδα.
Τραγικός ο αγώνας του Jenson Button που ταλαιπωρήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα από προβλήματα στην πρόσφυση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους τελευταίους 4 αγώνες ο Βρετανός που πέρσι πανηγύρισε τη νίκη στον Καναδά, έχει συλλέξει μόλις 2 βαθμούς.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 24 του μηνός με το ευρωπαϊκό Grand Prix που διεξάγεται στο λιμάνι της Valencia.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger