Στους 43 σήμερα ο υδράργυρος - Δροσίζει από αύριο

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Σε κλοιό καύσωνα θα παραμείνει έως και σήμερα, με την μέγιστη θερμοκρασία να αγγίζει στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους τους 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις νησιωτικές περιοχές η το θερμόμετρο θα δείξει 38 με 40 και πιθανώς τοπικά τους 41 βαθμούς κελσίου.

Από το απόγευμα αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων στα 7 με 8 μποφόρ στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται απο την Τρίτη.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 41 και πιθανώς τοπικά 42 βαθμούς κελσίου και στα ανατολικά παραθαλάσσια έως 38 βαθμούς κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 25 έως 39 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά θα είναι αίθριος και από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 που το βραδυ θα στραφούν σε βορείους 4 με 6 και στα θαλασσια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 και στο Ιόνιο τα 7 τοπικά 8 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βραδυ στα βόρεια βόρειοι 5 τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 42 και πιθανόν τοπικά 43 βαθμούς κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 και στην Κρήτη έως 40 και πιθανώς τοπικά έως 41 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος προβλέπεται ο καιρός με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτια τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το βραδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 και πιθανώς στα νοτια τοπικά έως 41 βαθμούς κελσίου.

Δροσίζει από αύριο
Ανάσα δροσιάς από αύριο Τρίτη με την θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση 6 με 8 βαθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, ωστόσο τοπικά στα νοτιοανατολικά θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλές τιμές.

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχόπτωσης μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα ανπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Χαρακτηριστική θα είναι και η ένταση των ανέμων που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 Μποφόρ.

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger