Τη… δηλητηριασμένη τύχη του Λιτβινένκο είχε ο Αραφάτ;

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Οι αναλύσεις στο ελβετικό εργαστήριο έγιναν σε βιολογικά δείγματα που ελήφθησαν από τα προσωπικά αντικείμενα και ενδύματα του Αραφάτ. «Βρήκαμε πολώνιο σε σημαντικά επίπεδα στα δείγματα αυτά», δήλωσε ο Φρανσουά Μποσίντ, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ραδιοφυσικής της Λωζάνης. Με ραδιενεργό πολώνιο είχε δηλητηριαστεί και ο Ρώσος πρώην κατάσκοπος Αλεξάντρ Λιτβινένκο, ο οποίος πέθανε το 2006 στο Λονδίνο.Ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος πέθανε το 2004, είχε δηλητηριαστεί με ραδιενεργό πολώνιο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετία και περιλαμβάνονται σε ντοκιμαντέρ του ειδησεογραφικού δικτύου Αλ Τζαζίρα.

Ο Αραφάτ ασθένησε ενώ βρισκόταν στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, και πέθανε στις 11 Νοεμβρίου 2004 στο Παρίσι. Ο θάνατός του παρέμεινε ένα αίνιγμα αφού οι περίπου 50 γιατροί που τον εξέτασαν δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία της επιδείνωσης της υγείας του.

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούσαν το Ισραήλ ότι τον δηλητηρίασε. Για να επιβεβαιωθεί ότι ο θάνατος του Αραφάτ προκλήθηκε από δηλητηρίαση με πολώνιο θα πρέπει να γίνει εκταφή της σορού του και να ακολουθήσουν εκτεταμένες αναλύσεις, πρόσθεσε ο Μποσίντ.

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger