Επανέρχονται τα χαράτσια για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Χωρίς την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης και σε ξεχωριστό εκκαθαριστικό, επανέρχονται τα χαράτσια για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ. Κι αυτό διότι η ΔΕΗ διαπίστωσε ότι πέρυσι χιλιάδες πολίτες, λόγω του ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), κι εφόσον δεν τους δινόταν η δυνατότητα να πληρώσουν μόνο για το ρεύμα, άφησαν τους λογαριασμούς απλήρωτους, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να έχει σημαντική ζημία.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες για το 2012 η ΔΕΗ θα στείλει στους πολίτες ένα ειδικό εκκαθαριστικό με το ποσό που αντιστοιχεί στο φόρο ακινήτων ξεχωριστά από τον υπόλοιπο λογαριασμό ρεύματος. 

Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων που θα παραλάβουν το συγκεκριμένο εκκαθαριστικό θα έχουν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν σε δόσεις είτε στα γραφεία της ΔΕΗ είτε στις τράπεζες είτε στα ταχυδρομεία. 

Σήμερα, προβλέπεται η εξόφληση του τέλους να γίνει σε 5 δόσεις, ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί σε 9 ο αριθμός των δόσεων. 

Από το ΕΕΤΗΔΕ η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει περίπου 3 δισ. ευρώ. Όμως λόγω του γεγονότος ότι η αποπληρωμή θα γίνει σε δόσεις είναι πιθανόν το 2012 να εισρεύσουν στα Δημόσια έσοδα λιγότερα χρήματα.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger