Πώς να προστατευτείς από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012


Αν σ’ έχει πιάσει πανικός για τον ιό του δυτικού Νείλου ή τρέμεις και μόνο στην ιδέα ενός κουνουπιού, δεν χρειάζεται να πάρεις ό,τι χημικό υπάρχει: το star.gr σου παρουσιάζει φυσικούς τρόπους για να προστατευτείς από τα τσιμπήματα!
1. Τρίψε λίγο σκόρδο σε διάφορα σημεία του σώματός σου ή μάσησέ το για λίγο (δεν «σκίζει» από άρωμα, αλλά αποτελεσματικό)!
2. Τρίψε το σώμα σου με άνθος λεβάντας ή καρπό βανίλιας.
3. Γέμισε ένα ψεκαστηράκι με νερό μέχρι την μέση και συμπλήρωσε το υπόλοιπο με στοματικό διάλυμα που περιέχει λιστερίνη: ανακίνησε, ψεκάσου και… νίκησες!
4. Βάλε σε ένα μπολ φύλα πλατύφυλλου βασιλικού και τρίψ’ τα για λίγο μέχρι να βγει το άρωμά τους. Πρόσθεσε ξίδι και ανακάτεψε. Άφησε το μπολάκι δίπλα σου και έτοιμο το εντομοαπωθητικό σου.
5. Προμηθεύσου από το εμπόριο φυσικό έλαιο σιτρονέλας. Είναι συμπυκνωμένο και αρκεί να αλειφθείς με λίγες σταγόνες (μην το παρακάνεις – η μυρωδιά της θα «καθίσει» για  καιρό στο σώμα σου).
6. Βάλε στο τραπέζι της βεράντας σου και τα παράθυρά σου καρφάκια γαρίφαλου ή φύλλα κυπαρισσιού ή κομμένο κρεμμύδι – κρατούν τα κουνούπια μακριά!
7. Φτιάξε το δικό σου εντομοαπωθητικό χώρου με αιθέρια έλαια! Ανακάτεψε 100 ml νερό με 2 σταγόνες από τα εξής αιθέρια έλαια:  λεμόνι, tea tree, κέδρο, πατσουλί και λεμονόχορτο. Μπορείς να ψεκάζεις τον χώρο σου ανά 3 ώρες.
8. Για εντομοαπωθητικό σώματος θα χρειαστεί να ανακατέψεις: 20 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου, 20 σταγόνες έλαιο κέδρου, 10 σταγόνες πράσινου τσαγιού, 3 σταγόνες έλαιο γερανιού και 60 ml jojoba.
9. Την ίδια δουλειά με το φιδάκι κάνει το δεντρολίβανο: βάλε φωτιά σε  ένα κλωνάρι και απόλαυσε εντομοαπωθητικό και αποσμητικό χώρου μαζί.
10. Αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν κήπο με λιμνούλα, αγόρασε μερικά ψαράκια Gambusia: τα κουνούπια είναι η αγαπημένη τους λιχουδιά!​
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger