Ζ.Κλ. Γιούνκερ: στο Spiegel: Το Σεπτέμβριο θα κριθεί, αν η Ελλάδα, μπορεί να μείνει στο ευρώ

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

«Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα όπως είχε συμφωνηθεί», τονίζει ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο και παραπέμπει στην έκθεση που θα ετοιμάσει η τρόικα. Υπαινίσσεται δε, όπως εκτιμά το περιοδικό, ότι τον Σεπτέμβριο θα κριθεί εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρώπη.


Όπως αναφέρεται σε απόσπασμα της συνέντευξης, το οποίο προδημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του "Der Spiegel", ο κ. Γιουνκέρ ζητεί από τους Δικαστές του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου να μην καθυστερήσουν την έκδοση απόφασης σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ΕΣΜ και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, καθώς «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή» και σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις ότι μπορεί να χρειαστούν ακόμη και τρεις μήνες, επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο «δεν βοηθάει». 
Εξάλλου, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε, κατά την διάρκεια της «θερινής συνέντευξης» που παραχώρησε νωρίτερα απόψε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ότι τα μελλοντικά βήματα, όσον αφορά την Ελλάδα, θα εξαρτηθούν από την Έκθεση της τρόικας για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα. 


Σε ό,τι αφορά την «οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων», η οποία δίδεται στην Ελλάδα, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι θεωρεί "υψηλό αγαθό" την τήρηση των δεσμεύσεων και για μια ακόμη φορά υποστήριξε την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητα επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger