ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ «Αποστρατεύονται» τα βομβαρδιστικά A-7 Corsair

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τη σταδιακή απόσυρση των βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου A-7 Corsair, λόγω παλαιότητας, μειωμένης επιχειρησιακής ικανότητας και μή βιωσιμότητας στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλον, ανακοίνωσαν αρμόδιες πηγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Ηδη ανακοινώθηκε ότι αποσύρεται ένα αεροσκάφος A-7 Corsair και ένα φωτογραφικό αεροσκάφος Phantom.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι η απόσυρση και η αναπλήρωση των αεροσκαφών A-7 Κορσαίρ έχει προβλεφθεί στην ισχύουσα «Μελλοντική Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2005-2020» και έχει συμπεριληφθεί στις προτάσεις του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στην υπό αναθεώρηση «Μελλοντική Δομή Δυνάμεων 2012-2025 της Πολεμικής Αεροπορίας».

Για δε την αναπλήρωση του συγκεκριμένου αριθμού και τύπου αεροσκαφών επανεξετάσθηκε ο ρόλος και η επιχειρησιακή χρησιμοποίηση του συνόλου των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και η ένταξη των νέων οπλικών συστημάτων και όπλων, έτσι ώστε να διασφαλίζονται με αυστηρά επιχειρησιακά κριτήρια η μαχητική ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας και η ασφάλεια της χώρας, πρόσθεταν.

Oι ίδιες πηγές του ΓΕΑ διευκρίνιζαν εξάλλου ότι η εκτέλεση της βολής του οπλικού συστήματος S-300 στο Πεδίο Βολής Κρήτης το 2013 δεν συνιστά αναβολή, αλλά προσαρμογή του χρόνου διεξαγωγής της με βάση το τελικό χρονοδιάγραμμα παράδοσης των απαραίτητων υλικών και υπηρεσιών από τη ρωσική πλευρά.

Μεταξύ της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης και της εταιρείας Rosoboronexport υπογράφηκαν οι απαιτούμενες προς τούτο συμβάσεις ενώ από το ΓΕΑ και το Πεδίο Βολής Κρήτης έχουν καθοριστεί οι διαδικασίες εκπαίδευσης και ασφαλείας.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger