Δείτε ένα προς ένα τα τελικά Φορολογικά μέτρα «φωτιά»

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012


Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των καταθέσεων από το 10% στο 15%, εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο κίνησης, μείωση μισθού (μέσω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών) σε όσους έχουν ασφαλιστεί πριν το 1993 και έχουν αποδοχές άνω των 2400 ευρώ, περιλαμβάνει το πακέτο των μέτρων. Καταργείται το πρόσθετο αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το πακέτο των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στο σκέλος των εσόδων περιλαμβάνει και αλλαγή της φορολογικής κλίμακας για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους η οποία θα αυξήσει τα φορολογικά βάρη για όσους δηλώνουν εισοδήματα από 20 έως 40.000 ευρώ. Αναλυτικά, τα μέτρα ένα προς ένα έχουν ως εξής:
Καταργείται το αφορολόγητο των παιδιών. Έτσι, οικογένεια με ένα παιδί θα έχει αφορολόγητο 5000 ευρώ αντί για 7000 ευρώ, οικογένεια με δύο παιδιά αφορολόγητο 5000 ευρώ αντί για 9000 ευρώ και οικογένεια με τρία παιδιά, αφορολόγητο 5000 ευρώ αντί για 12.000 ευρώ.
Όσοι έχουν ασφαλιστεί πριν την 31η Δεκεμβρίου 1992 και έχουν μεικτές μηνιαίες αποδοχές άνω των 2400 ευρώ, θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές για όλο το μισθό τους ενώ μέχρι σήμερα πλήρωναν εισφορές μόνο για το τμήμα των αποδοχών έως τα 2400 ευρώ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα χαθεί το 16% του τμήματος του μισθού άνω των 2400 ευρώ.
Στο τραπέζι έχει πέσει και η αύξηση του φόρου στις καταθέσεις από το 10% στο 15%.
Η εξίσωση του πετρελαίου κίνησης και του φόρου στο φυσικό αέριο, θα εξαλείψει τη διαφορά στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του φυσικού αερίου η οποία –με βάση τα στοιχεία από την εταιρεία αερίου Αττικής, διαμορφώνεται σήμερα στο 35%.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προωθείται και αύξηση στον φόρο των τσιγάρων.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger