Καραγκούνης: «Στην Αγγλία σέβονται αυτά που θεωρούμε αμελητέα»

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012




Ξεχωριστή εμπειρία χαρακτήρισε την παρουσία του στη Φούλαμ και την Πρέμιερ Λιγκ ο Γιώργος Καραγκούνης και εξήγησε πως στο Νησί σέβονται κάποια πράγματα που στην Ελλάδα τα θεωρούμε αμελητέα, όπως το να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο αρχηγός της Εθνικής παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Sentra FM και μίλησε για το πώς βιώνει τις πρώτες μέρες ως παίκτης της Φούλαμ, με την οποία χθες πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Πρέμιερσιπ. Υποστήριξε ότι αυτά που αντίκρισε στο Λονδίνο ξεπερνούν τις προσδοκίες του, ενώ συμπλήρωσε ότι από το να καθόμαστε και να μεμψιμοιρούμε για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι προτιμότερο να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα, να δούμε ότι έστω και μέσα από τις δυσκολίες, δίνεται η ευκαιρία σε Έλληνες παίκτες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να ψάξουμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη.
Αναλυτικά τι δήλωσε ο Καραγκούνης για:
Τις μέχρι τώρα εμπειρίες του στο Λονδίνο:
«Πολύ ωραίο το συναίσθημα και τεράστια η εμπειρία. Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, πρωτάθλημα στον κόσμο σε οργάνωση, εγκαταστάσεις, υποδομές,κόσμο σε όλα. Είναι μάλιστα καλύτερα από ότι τα περίμενα. Είχα την τύχη στο παρελθόν να παίξω σε μεγάλες ομάδες όπως η Ίντερ, η Μπενφίκα και ο Παναθηναϊκός, αλλά εδώ με έχει εντυπωσιάσει η οργάνωση.
Είναι τύχη, πόσω μάλλον για μένα που είμαι στη δύση της καριέρας μου, να παρουσιάζεται μια τέτοια ευκαιρία. Είναι ξεχωριστό όλο το πακέτο... Όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις, ο ποδοσφαιριστής σκέφτεται μόνο το ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο. Υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν για σένα και φυσικά ο κόσμος πάει για τα γήπεδα! Από την Ελλάδα στην Αγγλία είναι τεράστια διαφορά».
Την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου:
«Υπάρχουν δυσκολίες πολλές, οικονομικές και όχι μόνο. Με όλα αυτά που περνάει η χώρα, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μην είναι επηρεασμένο. Αλλά όσο μεμψιμοιρούμε και λέμε πόσο χάλια είναι το ένα και το άλλο, δεν θα κάνουμε κανένα βήμα μπροστά.
Υπάρχουν ενδιαφέροντα πράγματα που θα πρέπει να τα δούμε όλοι. Όπως για παράδειγμα η συγκυρία του να παίζουν και να πρωταγωνιστούν, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στα άλλα αθλήματα, αρκετοί Έλληνες παίκτες.
Η καινούρια κατάσταση θέλει βοήθεια, αν και το επίπεδο δεν είναι επιθυμητό. Αλλά δεν είναι καλό να λέμε άσχημα λόγια. Πρέπει να λέμε τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθούν τα πράγματα, παρά να λέμε έχουμε το χειρότερο ποδόσφαιρο. Οργανωτικά είχαμε προβλήματα, φανταστείτε τώρα τι γίνεται με την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί. Ακούω πως ομάδες της Β' εθνικής μαθαίνουν πως θα μπουν τώρα στο πρωτάθλημα και άλλα τέτοια. Αυτά πραγματικά είναι πολύ λυπηρά».
Τον τρόπο με τον οποίον τον αντιμετωπίζουν:
«Υπάρχει τεράστιος σεβασμός για την Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικό αυτό που καταφέραμε το 2004, κάτι που άλλωστε δεν έχουν καταφέρει οι Άγγλοι ποτέ. Για αυτούς είναι φανταστικό να παίζει εκεί ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας που έχει και 120 συμμετοχές. Όλο αυτό ακούω. Ο σεβασμός είναι απεριόριστος.
Είναι ξεχωριστό να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης και αυτό φαίνεται κάθε μέρα από τον κόσμο αλλά και από τους συμπαίκτες μου και μην ξεχνάμε πως δεν είναι μικροί οι παίκτες που έχει η Φούλαμ. Πράγματα που καμιά φορά στην Ελλάδα τα θεωρούμε αμελητέα, στην Αγγλία υπάρχει σεβασμός για αυτά. Αναρωτιούνται σίγουρα πως τόσα χρόνια είμαστε στις δέκα καλύτερες ομάδες του κόσμου και πραγματικά τους εντυπωσιάζει».
Την πιθανότητα να αγωνιστεί σε δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο:
«Η ομάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο για το Ρίο, αλλά είναι μακρινό ακόμα αυτό το ταξίδι. Εγώ δεν έχω σταματήσει από την εθνική ομάδα και όσο είμαι σε επίπεδο υψηλό, δεν θα έλεγα ποτέ όχι στην εθνική. Θα ήταν το καλύτερο σενάριο να πηγαίναμε σε ένα ακόμα Μουντιάλ».
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger