Πως γλυτώνουν φόρους οι stars..τώρα όμως η φάκα έκλεισε...

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μέσω του χρυσού κόλπου της σύστασης εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες καταφέρνουν -και μάλιστα νομίμως- να πληρώνουν πολύ χαμηλότερους φόρους, σε σχέση με έναν άλλο φορολογούμενο με τα ίδια εισοδήματα, όπως γράφουν σήμερα Τα Νέα, σε συνέχεια του χθεσινού δημοσιεύματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις πίστες της νύχτας εξακολουθεί να "κυκλοφορεί" άφθονο μαύρο χρήμα μέσα από λουλούδια, πιάτα, παρκαδόρους κλπ.

Οι αμοιβές στα κέντρα ή από τη δισκογραφία και από τα πνευματικά δικαιώματα έχουν το προνόμιο να φορολογούνται έως και 25%.

Με τη σύσταση της εταιρείας, λοιπόν, που προαναφέρθηκε, οι περισσότεροι αποκτούν περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, ακίνητα, σκάφη αναψυχής) στο όνομα της επιχείρησης και οποιαδήποτε δαπάνη αφορά αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, μειώνει τα καθαρά κέρδη της εταιρείας. Το ίδιο φυσικά δεν ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Για παράδειγμα, αν ένας μισθωτός έχει εισοδήματα 100.000 ευρώ και φορολογηθεί με βάση τη φορολογική κλίμακα θα επιβαρυνθεί με φόρο 31.400 ευρώ, ενώ αν Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης έχει καθαρά κέρδη 100.000 ευρώ, θα πληρώσει φόρο 20% στο όνομα της εταιρείας, δηλαδή 20.000 ευρώ και στο υπόλοιπο ποσό των 80.000 ευρώ, όποτε αυτό διανεμηθεί στους εταίρους (δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός) θα παρακρατηθεί επιπλέον φόρος άλλο ένα 25%, δηλαδή άλλα 20.000 ευρώ.

Ομως, στην περίπτωση του επαγγελματία που έχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία στο όνομα της εταιρείας, οι δαπάνες που αφορούν τα αυτοκίνητα, τα ακίνητα κλπ., αφαιρούνται από τα ακαθάριστα κέρδη της εταιρείας. Αρα τα παραπάνω καθαρά κέρδη μπορούν να εμφανιστούν αρκετά μειωμένα και ο τελικός φόρος να είναι χαμηλότερος. Επίσης δεν υπάρχει έλεγχος πόθεν έσχες.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger