Πρώτος τίτλος για Λιμόζ-Γιαννάκη-Λινάρδου

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012


Τον πρώτο τίτλο της χρονιάς κατέκτησε με την Λιμόζ στη Γαλλία, ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Η ομάδα του Έλληνα κόουτς πήρε το Σουπερ Καπ της Γαλλίας, νικώντας την περσινή πρωταθλήτρια Σαλόν (συμμετέχειφέτος στην Ευρωλίγκα

Οι "λιμουζό" έχοντας για κορυφαίο τον Ζαν Μισέλ Μιποκά (17π-6ρ) που αναδείχθηκε και MVP του αγώνα ήταν μπροστά σε ολόκληρο το παιχνίδι και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα ως το τέλος παρά την αντεπίθεση της Σαλόν.

Η Λιμόζ πέρασε 57-50 στο 29, παίζοντας σπουδαία άμυνα, η Σαλόν κατάφερε να ισοφαρίσει 70-70 και 72-72 λίγο πριν το τέλος, η Λιμόζ ήταν εύστοχη από τη γραμμή των βολών και δεν επέτρεψαν στη Σαλόν να απειλήσει περισσότερο. Ο Γκομίς με μια βολή έγραψε το τελικό 76-78 και η Λιμόζ για πρώτη φορά μετά από χρόνια ήταν (έστω και στο ξεκίνημα της σεζόν) η κορυφαία ομάδα της Γαλλίας.

Ο Άγγελος Τσάμης σημείωσε 5π, ενώ ο Μπράντλεϊ Ουαναμέικερ ήταν ...ασταμάτητος, σημειώνοντας 23π. Ο Μπλέικ Σκιλμπ με 23π, 5ρ και 7 ασίστ ήταν ο καλύτερος της Σαλόν.

"Οι παίκτες μου άξιζαν να πάρουν αυτόν τον τίτλο, αλλά ο δρόμος είναι πολύ μακρύς" είπε ο Γιαννάκης μετά το ματς. Νωρίτερα είχε παραδεχθεί: "Στη Λιμόζ υπάρχει η φλόγα. Θα είναι μια συναρπαστική χρονιά".

Όλοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους με τα μικρά παιδιά που έδωσαν το παρών και δεν τους αρνήθηκαν ούτε φωτογραφίες, ούτε αυτόγραφα.

Μαζί με τον "Δράκο" ήταν ο άμεσος συνεργάτης του, Νίκος Λινάρδος .
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger