Αφγανή δολοφονήθηκε από τον άνδρα της «επειδή εργαζόταν»

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Καμπούλ, Αφγανιστάν
Μία Αφγανή μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον σύζυγό της μετά από ένα καβγά επειδή εργαζόταν, ανέφεραν αστυνομικές πηγές που προσθέτουν ότι ο δράστης έχει συλληφθεί.

Όπως επισημαίνει το Associated Press υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές για τα περιστατικά του εγκλήματος.

Ο σύζυγος της Κουλσούμ παραδέχτηκε ότι την σκότωσε πάνω σε καβγά για το αν θα έπρεπε να εργαστεί σε εταιρεία στο Χεράτ, όπου ζούσαν.

Αλλά οι συγγενείς της γυναίκας υποστηρίζουν ότι ο άνδρας ήταν ναρκομανής και η γυναίκα αρνούνταν να του δώσει χρήματα.

Ο αδελφός της Κουλσούμ είπε ότι ο άνδρας μόλις είχε επιστρέψει από το Ιράν και την πίεζε να του δώσει τα χρήματα που έβγαλε εργαζόμενη σε ταπητουργία. Η Κουλσούμ έλεγε ότι τα ήθελε για την ανατροφή των παιδιών της, καβγάδισαν και έφυγε από το σπίτι για να πάει στους γονείς της, αλλά ο άνδρας της την ακολούθησε κρατώντας μαχαίρι.

Το θύμα, μητέρα δύο παιδιών, ήταν παντρεμένη τα τελευταία έξι χρόνια και είχε επανειλημμένως κακοποιηθεί από τον σύζυγό της, με τον οποίον διαπληκτιζόταν συχνά, εξήγησε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

«Η κόρη μου δολοφονήθηκε, είναι νεκρή. Είδα το κορμί της μετά την ωμή δολοφονία της», είπε κλαίγοντας κάτω από το μαύρο πέπλο που της σκέπαζε το πρόσωπο η μητέρα της, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Tolo. 

«Είδα πώς σκότωσε τη μητέρα μου, θα πρέπει να τον σκοτώσουν με τον ίδιον τρόπο, να τον μαχαιρώσουν μέχρι θανάτου», είπε η ανήλικη κόρη του θύματος στο δίκτυο. 

Η δολοφονία έγινε γνωστή λίγες ημέρες μετά την είδηση για τον αποκεφαλισμό μίας άλλης γυναίκας στην ίδια περιοχή, η οποία φέρεται να είχε αρνηθεί να εκδίδεται ως πόρνη, αψηφώντας την οικογένεια του συζύγου της. Η αστυνομία προέβη στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι για τον αποκεφαλισμό. 

Τουλάχιστον 100 υποθέσεις βίας κατά γυναικών έχουν καταγραφεί στο δυτικό Αφγανιστάν το 2012, ανέφερε ο τοπικός διευθυντής της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Άμπντουλ Κάντερ Ραχίμι, εκτιμώντας πως τα αδικήματα αυτού του τύπου έχουν αυξηθεί σημαντικά. 

Επί Ταλιμπάν η κατάσταση για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν ήταν από τις χειρότερες στον κόσμο: δεν έβγαιναν από το σπίτι ασυνόδευτες από άνδρα και φορούσαν μπούρκα που κάλυπτε εντελώς το πρόσωπο και το σώμα τους. Αν και η κατάσταση έχει κάπως βελτιωθεί, σε πολλά σημεία παραμένει πολύ κακή για τα κορίτσια και τις γυναίκες.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger