Τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη διέταξε ο εισαγγελέας - Τι απαντά το Hot Doc

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ζήτησε από την Αστυνομία η Εισαγγελία Πρωτοδικών, για την αποκάλυψη της «λίστας Λαγκάρντ», στο περιοδικό Hot Doc. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας που δημοσιεύτηκε στο astynomia.gr, με εντολή της εισαγγελίας δενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Όπως αναφέρεται, η εισαγγελία κινήθηκε αυτεπάγγελτα, προκειμένου ο δημοσιογράφος να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου. 

Η Εισαγγελία Πλημμελιοδικών σχημάτισε δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων,αλλά εξετάζει και το ενδεχόμενο να υπάρχει παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς το αρχείο ενδεχομένως να διέρρευσε από υπάλληλο κάποιας υπηρεσίας. 

Η πλήρης ανακοίνωση της αστυνομίας: 

«Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC., όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ.»

H απάντηση του περιοδικού

Λίγο μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας, το περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη, απάντησε: 

«Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.

Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.»

Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια.»
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger