Διαλύουν το ένα ZUBR για να φτιάξουν το άλλο...!!! Τη φούστα του "ΖΑΚΥΝΘΟΣ" θα φορέσει η "ΚΕΡΚΥΡΑ" επειδή κανείς δεν υπογράφει για καινούργια..

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012


Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης επισκέφθηκε σήμερα το ΠΤΜ Zubr "Κέρκυρα", το οποίο είχε πάρει φωτιά υπό αδιευκρίνιστες ακόμα, συνθήκες στις 30 Ιουλίου στη Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος.

Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ και τον Αρχηγό Στόλου και τον ΔΔΜΝ ο κ. Ελευσινιώτης είδε την πρόοδο των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά. 

Σύμφωνα με όσα του είπαν οι εργαζόμενοι, "Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα. Στη συνέχεια θα τοποθετηθεί η “φούστα” του πλοίου και εάν δεν βρεθούν εμπόδια πριν από το τέλος του χρόνου το “Κέρκυρα” θα επιστρέψει στις αποστολές του στο Αιγαίο Πέλαγος".

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr για να αποκατασταθεί η ζημιά, θα "κανιβαλιστεί" τοάλλο Zubr, το ΠΤΜ "Ζάκυνθος" από το οποίο θα αφαιρεθεί η "φούστα", αφού κανείς από την πολιτική ηγεσία δεν υπογράφει για να αγοραστεί. Αυτό λέγεται "Ένοπλες Δυνάμεις" και οι λοιποί "πολιτική ηγεσία"...

Zubr (Αερόστρωμνο αποβατικό)

Το Ρωσικής σχεδίασης Zubr (ή Project 1232.2 - Νατοϊκή ονομασία POMORNIK) είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό αερόστρωμνο του κόσμου και χρησιμοποιείται ως αποβατικό σκάφος στρώματος αέρα (Landing Craft air-cushion ήLCAC). Σήμερα βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία εννέα σκάφη σε ολόκληρο τον κόσμο, σε χρήση από τις ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Η μεταβίβαση του ΠΤΜ Κεφαλληνία (L180), του πρώτου από τα δύο αερόστρωμνα Zubr που αγοράστηκαν από την Ελλάδα, στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σηματοδότησε την πρώτη φορά που σκάφος ρωσικής κατασκευής χρησιμοποιήθηκε από το πολεμικό ναυτικό χώρας μέλους του ΝΑΤΟ.

Είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει αποβατικές επιθετικές μονάδες (όπως πεζοναύτες ή άρματα μάχης) από εξοπλισμένα ή μη σκάφη σε μη προετοιμασμένες ακτές, καθώς και να μεταφέρει και να ποντίζει νάρκες.

Περιγραφή 

Το ΠΤΜ Κεφαλληνία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τύπου Zubr
Το Zubr είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει δια θαλάσσης αποβατικές επιθετικές μονάδες (όπως πεζοναύτες και άρματα μάχης) από εξοπλισμένα ή μη σκάφη σε μη προετοιμασμένες ακτές, για την ταχεία μεταφορά στρατευμάτων και υλικού από και προς το θέατρο των επιχειρήσεων, καθώς επίσης για την μεταφορά και πόντιση ναρκών. Η υψηλή αντοχή και επιπλευσιμότητα του σκάφους οφείλεται σε ένα ορθογώνιο πλωτήρα που αποτελεί το κύριο τμήμα μεταφοράς φορτίου του σκάφους. Η υπερκατασκευή που βρίσκεται πάνω στον πλωτήρα χωρίζεται σε τρία τμήματα, με 2 οριζόντια διαφράγματα (μπουλμέδες – bulkheads): το ενδιάμεσο τμήμα πολεμικού υλικού, που είναι εξοπλισμένο με ράμπες αρμάτων μάχης, και τα εξωτερικά τμήματα που περιέχουν τα κύρια και εφεδρικά συστήματα πρόωσης, τα τμήματα ενδιαίτησης και τα συστήματα προστασίας βιοχημικού πολέμου. Για να βελτιωθούν οι συνθήκες στους σταθμούς μάχης και στα τμήματα ενδιαίτησης και μεταφοράς προσωπικού το σκάφος είναι εξοπλισμένο με συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης, ηχομονωτικές και θερμομονωτικές επενδύσεις και κατασκευές από αντικραδασμικά υλικά. Το πλοίοπαρέχει πλήρεις συνθήκες διαβίωσης για το πλήρωμά του.

Το Zubr μπορεί να μεταφέρει τρία κύρια άρματα μάχης (μέχρι 131 τόνους), ή δέκα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΑ) με 140 στρατιώτες (μέχρι 115 τόνους), ή μέχρι 500 στρατιώτες (με τους 360 στο τμήμα φορτίου). Με μέγιστο φορτίο το πλοίο είναι ικανό να ανέβει πλαγιές μέχρι 5% κλίση σε μη προετοιμασμένες ακτές και να υπερπηδήσει εμπόδια μέχρι 1,6 μέτρα ύψος. Μπορεί να επιχειρεί σε κατάσταση θάλασσας μέχρι 4, με ταχύτητα 30-40 κόμβους. Το προσωπικό προστατεύεται από όπλα μαζικής καταστροφής με αεροστεγή μόνωση των σταθμών μάχης και των τμημάτων του προσωπικού και του πληρώματος, όπως και με προσωπικές προστατευτικές μάσκες και στολές. Το πλοίο είναι επίσης προστατευμένο από νάρκες καθώς το οριζόντιο στρώμα αέρα που δημιουργείται μέσα στη «φούστα» που περιβάλλει το σκάφος ελαττώνει το μαγνητικό ίχνος του πλοίου και των μεταφερομένων υλικών.

Τα Zubr στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό 

Το ΠΤΜ Κέρκυρα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τύπου Zubr
Στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό υπηρετούν τέσσερα πλοία. Τα τρία πλοία εντάχθηκαν το 2001: Το ΠΤΜ Κεφαλληνία (L180) αγοράστηκε από το Ρωσικό ναυτικό και εκσυγχρονίστηκε, το ΠΤΜ Ιθάκη (L181) ολοκληρώθηκε στην Ουκρανίακαι το ΠΤΜ Ζάκυνθος (L183) κατασκευάστηκε στη Ρωσία. Ένα τέταρτο σκάφος, το ΠΤΜ Κέρκυρα (L182) καθελκύστηκε στα ναυπηγεία της Αγίας Πετρούπολης τον Ιούνιο του 2004 και εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2005.

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger