«Γρηγορόσημο» για την έκδοση συντάξεων στο ΙΚΑ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Μίζα έως και τρία μηνιάτικα για να εκδίδουν σε χρόνο ρεκόρ τις αιτήσεις συνταξιοδότησης ασφαλισμένων έπαιρναν υπάλληλοι του ΙΚΑ σε τρία υποκαταστήματα της Αττικής.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στην υπόθεση εμπλέκονται τρία μεγάλα υποκαταστήματα του ΙΚΑ (Νικηφόρου, Αλεξάνδρας και Ηλιούπολης).

Το «γρηγορόσημο» φτάνει μέχρι και τις τρεις συντάξεις, ενώ αν πρόκειται για περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης σε πάνω από δύο ταμεία, τότε οι επίορκοι υπάλληλοι ζητούν αρκετά περισσότερα χρήματα.

Ήδη έχει διαταχθεί έρευνα και σύμφωνα με πληροφορίες ελέγχονται εξονυχιστικά τα αρχεία με τα πρωτόκολλα των αιτήσεων και παράλληλα γίνεται διασταύρωση με το χρόνο έκδοσης των συντάξεων.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι προς όφελος της εν εξελίξει έρευνας, αναφορές σε ευρήματά της, για παραβατική συμπεριφορά υπαλλήλων.Η αναζήτηση και ο καταλογισμός ευθυνών θα φτάσει μέχρι τέλους», επισήμαναν στον ΑΝΤ1 κύκλοι της διοίκησης του ΙΚΑ.

Οι έρευνες μάλιστα επεκτείνονται και σε παραρτήματα του ιδρύματος στην περιφέρεια, όπου εκτιμάται ότι το κύκλωμα είχε ρίξει τα πλοκάμιά του.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger