Έρχονται νέες αυξήσεις στα τιμολόγια στη ΔΕΗ για το 2013

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Την ώρα που τα νοικοκυριά προσπαθούν να υπολογίσουν εκ νέου τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό λαμβάνοντας υπόψη την κατάργηση του αφορολόγητου και των περισσότερων φοροαπαλλαγών σε συνδυασμό με την μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις, προκαλεί σοκ η είδηση για αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Η πρόταση της εταιρείας ηλεκτρισμού προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αφορά σε μεσοσταθμικές αυξήσεις για το 2013 που θα κυμαίνονται από 14,5 έως 48,7%. Οι αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες τιμολογίων φτάνουν το 24,9%.

Η μεσοσταθμική αύξηση που προτείνει η επιχείρηση ηλεκτρισμού για όλη τη χρονιά θα γίνει σε 3 δόσεις και αφορά σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών :

- 10,8 % από 1ης Ιανουαρίου

- 6,3 % από 1ης Μαΐου και

- 6,1 % από 1ης Ιουλίου

Συγκεκριμένα για το οικιακό τιμολόγιο, όπως προτείνει η ΔΕΗ, οι αυξήσεις κυμαίνονται από 14,5% έως 48,7% και αυτό θα υπολογίζεται ανάλογα με την κλίμακα κατανάλωσης του καταναλωτή. Την ίδια ώρα δεν θα ισχύουν πια τα φθηνά τιμολόγια έως 800 κιλοβατώρες ενώ η ΔΕΗ σχεδιάζει να παραμείνουν στα επίπεδα του 2012 οι χρεώσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και το τιμολόγιο πολυτέκνων.

Η Ρυθμιστική αρχή ενέργειας εκτιμά πως είναι αναπόφευκτες οι αυξήσεις στις χρεώσεις της ΔΕΗ , τονίζει όμως ότι η πρόταση που θα καταθέσει θα έχει στόχο την βιωσιμότητα της επιχείρησης αλλά κυρίως το όφελος του τελικού καταναλωτή.

Όλα αυτά την ώρα που η ΔΕΗ θα εξακολουθεί να εισπράττει μέχρι τον Μάρτιο του 2013 , μέσω των λογαριασμών της το γνωστό “χαράτσι” μετά και την επιστολή του Υπουργού Οικονομικών που έκανε λόγο για “δημόσιο συμφέρον“!

Το θέμα βέβαια είναι αν αντέχει η τσέπη μας άλλη μια επιβάρυνση και ειδικά αύξηση στις χρεώσεις της ΔΕΗ , την ώρα που τον φετινό χειμώνα που πάρα πολλά νοικοκυριά σχεδιάζουν να ζεσταθούν με κλιματιστικά και ηλεκτρικές σόμπες αφού δεν θα βάλουν πετρέλαιο για να κάνουν οικονομία!
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger