Άρειος Πάγος:Το χαράτσι ισχύει και θα εισπράττεται από την ΔΕΗ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Υπέρ του Δημοσίου αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, ο οποίος έκανε δεκτή την αίτηση του του υπουργείου Οικονομικών για αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου με την οποία απαγορευόταν στη ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων.

Με την απόφαση αυτή αναστέλλεται η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που απαγόρευεστη ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων. Το τέλος θα εισπράττεται κανονικά μέχρι τις 22 Μαρτίου του 2013 οπότε και θα συζητηθεί η κύρια προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Η ουσία

Η ουσία είναι ότι η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα σε όσους δεν έχουν πληρώσει το «χαράτσι». Δηλαδή, εάν η ΔΕΗ προβεί σε διακοπή του ρεύματος τότε υποχρεούται να καταβάλει ως αποζημίωση σε κάθε καταναλωτή, για κάθε ημέρα διακοπής, το ποσό των 300 ευρώ, όπως προβλέπει η πρωτόδική απόφαση.

Όλα αυτά βέβαια είναι ανεξάρτητα από το ότι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, ενδεχομένως από τον Ιανουάριο κιόλας, την αυξήση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Μια αύξηση, η οποία θα έρθει σε τρεις δόσεις κατά τη διάρκεια του 2013 και θα έχει ως αποτέλεσμα η τιμή του ηλεκτρικού θα αυξηθεί ακόμη και πάνω από 30%.

Έτσι, προσέξτε ιδιαίτερα εάν σχεδιάζετε να ζεσταθείτε με κλιματιστικά και ηλεκτρικές σόμπες που “τρώνε” πολύ ρεύμα!
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger