Επεισόδια από απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε συνάντηση με γερμανούς δημάρχους

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Ενταση επικράτησε το πρωί στο ξενοδοχείο Civitel Olympic, στο Μαρούσι, όπου διεξάγεται η συνάντηση ελλήνων και γερμανών δημάρχων. Απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν περικυκλώσει το ξενοδοχείο και χρειάστηκε η παρέμβαση των ΜΑΤ, προκειμένου να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. 

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος «έχουμε συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για το ξεπούλημα των δημοτικών περιουσιών και των υπηρεσιών των δήμων».

Νωρίτερα, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ απέκλεισαν την είσοδο του ξενοδοχείου εμποδίζοντας δημάρχους να εισέλθουν σε αυτό για τη συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, διαδηλωτές κατέβασαν τη σημαία της Ε.Ε. από ιστό στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου και ανέβασαν αυτή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι στη συνάντηση θα έδινε το παρών και ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Φούχτελ βρίσκεται στη Γερμανία.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν νέα 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις ρυθμίσεις για τη διαθεσιμότητα. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να απέχουν από κάθε εργασία το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.Στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ, αύριο στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το τα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των Νομών όλης της χώρας.

Μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων - Μελών της, καθώς και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τις κινητοποιήσεις και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕ - ΟΤΑ την Παρασκευή.

Κλειστό το ΤΕΙ Αθήνας

Την ίδια ώρα, την αναστολή όλων των λειτουργιών του για σήμερα και αύριο συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων σ΄ αυτές τις ημερομηνίες ορκωμοσιών αποφοίτων, αποφάσισε και το Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας.

Σύμφωνα με την απόφαση, στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το γεγονός της ξαφνικής διαγραφής 22 διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, παρά το γεγονός ότι το ΤΕΙ Αθήνας προέβη εγκαίρως σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Συμβούλιο στην απόφασή του, αυτό έγινε παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ότι το Ίδρυμα δεν εμπίπτει στη διαδικασία διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger