Δεν κάναμε αρκετά για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, παραδέχτηκε ο Ομπάμα

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Κοντά στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στο Κονέκτικατ βρέθηκε την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μίλησε σε μία συγκινητική επιμνημόνηση δέηση για τους 26 νεκρούς που άφησε πίσω του πριν αυτοκτονήσει ο 20χρονος Άνταμ Λάντζα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος διάβασε τα ονόματα των 20 παιδιών και των έξι ενηλίκων που σκοτώθηκαν στη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook την Παρασκευή.

Η Αμερική θρηνεί τα παιδιά τηςΟ Ομπάμα παραδέχτηκε ότι η χώρα δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει τα παιδιά της και υποσχέθηκε τις επόμενες εβδομάδες να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να μειωθεί η βία στις ΗΠΑ.

«Δεν μπορούμε να το ανεχόμαστε πια αυτό. Οι τραγωδίες αυτές πρέπει να σταματήσουν. Και για να τις τελειώσουμε, πρέπει να αλλάξουμε» δήλωσε ο Ομπάμα.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα χρησιμοποιήσω τη δύναμη που διαθέτει η κυβέρνηση για να μιλήσω στους συμπολίτες μας, στους επαγγελματίες της επιβολής του νόμου, στους ψυχιάτρους, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να εργαστούμε για να αποτραπούν και άλλες τραγωδίες σαν αυτή » υποσχέθηκε ο πρόεδρος, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Διότι τι επιλογή έχουμε; Δεν μπορούμε να δεχτούμε τα γεγονότα αυτά σαν μια ρουτίνα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό που κάναμε. Εάν υπάρχει ένα μέτρο που μπορούμε να πάρουμε, για να σωθεί ένα παιδί, ένας γονέας (...) τότε έχουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι είμαστε ανίσχυροι απέναντι σε τέτοια σφαγή; Ακόμη και αν η πολιτική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη; » αναρωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στη συζήτηση σχετικά με τον έλεγχο της ροής των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το θέμα αυτό θεωρείται ταμπού στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλοί είναι εκείνοι που δεν το αγγίζουν εξ' αιτίας του μεγάλου εκλογικού κόστους που προκύπτει από το ισχυρό λόμπι που υποστηρίζει την οπλοκατοχή.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έφτασε αργά το απόγευμα της Κυριακής στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ, δύο ημέρες μετά το μακελειό. Συναντήθηκε με τις οικογένειες των θυμάτων και με μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Το Σάββατο, ο Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του να είναι αλληλέγγυοι στους συγγενείς των θυμάτων, μιας από τις χειρότερες σφαγές που διαπράχτηκαν σε σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά την πρώτη αντίδραση του μετά το μακελειό, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει «ουσιαστική δράση για να αποτρέψουμε τέτοιου είδους τραγωδίες».

Η δημοκρατική γερουσιαστής Νταιάν Φένσταιν δήλωσε την Κυριακή ότι θα προτείνει νομοθεσία απαγόρευσης των τυφεκίων πριν από την πρώτη συνεδρίαση της νέας σύνθεσης του Κογκρέσου στις αρχές Ιανουαρίου.

Αλλά και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ένθερμος υποστηρικτής του ελέγχου των όπλων, απηύθυνε επίσης έκκληση για άμεση δράση. «Ήρθε η ώρα για τον πρόεδρο να αναλάβει πρωτοβουλία και να είναι άμεση. Δουλειά του δεν είναι μόνο να εκφράζει συμπάθεια. Θα πρέπει να δράσει και να προστατεύσει τον αμερικανικό λαό» είπε.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger