Τελεσίγραφο Στυλιανίδη στους Δημάρχους στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.Έντονες αποδοκιμασίες...

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Την έντονη αποδοκιμασία των συμμετεχόντων στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, εισέπραξε ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, όταν ανέβηκε στο βήμα για να υποστηρίξει το θεσμό του Παρατηρητηρίου.

Ο κ. Στυλιανίδης όμως στην ομιλία του δεν δίστασε να τθνίσει πως το Παρατηρητήριο είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι δήμοι να πάρουν στο πλαίσιο των ΚΑΠ το 1,1 δισ. ευρώ -το οποίο αρχικά σχεδιαζόταν να περικοπεί επιπλέον της μείωσης κατά 60% των πόρων της Αυτοδιοίκησης τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι το Παρατηρητήριο δεν είναι μόνο εποπτικός θεσμός, αλλά και μηχανισμός για την προσφορά πρόσθετων εργαλείων για την ανάπτυξη των δήμων. Στο πλαίσιο των «έξυπνων χρηματοδοτικών εργαλείων» για την οικονομική ενίσχυση των δήμων ανέφερε, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των δήμων, καθώς και την αξιοποίηση των απορριμμάτων και των φωτοβολταϊκών.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών παράλληλα έδωσε τελεσίγραφο στέλνωντας εγκύκλιο στους Δήμους μέσω της οποίας τους ζητά να καταγραφούν τα λειτουργικά κενά με στόχο, όπως είπε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αυτά να καλυφθούν στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας.

Όμως, τόνισε, οι μετακινήσεις των εργαζομένων θα πρέπει να συνοδεύονται και από τις αντίστοιχες πιστώσεις.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, προκειμένου οι ΟΤΑ να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης έργου για κενές οργανικές θέσεις.

Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει την πρόταση της ΚΕΔΕ για επαναφορά του διευθυντικού δικαιώματος στον δήμαρχο, ώστε να μπορεί να αποφασίζει εν λευκώ μετακινήσεις υπαλλήλων και υποστηρίζει την άρση του ασυμβίβαστου.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger