ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ Ο Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ερχεται προανακριτική επιτροπή για την αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ»

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012


Ερχεται προανακριτική επιτροπή για την αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ»

Ολοταχώς για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της απόκρυψης στοιχείων της «λίστας Λαγκάρντ» από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οδεύουν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των οικονομικών εισαγγελέων, το οποίο διαβιβάστηκε ήδη στη Βουλή.

Με δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα τρία κόμματα της κυβέρνησης αναμένεται να καταθέσουν άμεσα σχετική πρόταση στη Βουλή, καθώς από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πόρισμα των εισαγγελέων προέκυψε ότι ο πρώην υπουργός φέρεται πως είχε αφαιρέσει από την πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ» τα ονόματα των δύο εξάδελφών του μαζί με τους συζύγους τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την πρόταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου».

Είναι επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είχε νωρίτερα δηλώσει ο Φώτης Κουβέλης, απαντώντας κι εκείνος σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με την απόδοση ποινικών ευθυνών αναφορικά με την παραποίηση της «λίστας Λαγκάρντ».

«Είναι προφανές ότι πρέπει άμεσα να αναζητηθούν και οι ποινικές ευθύνες για την παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, τα ονόματα που αφαιρέθηκαν από την λίστα συνδέονται συγγενικά με τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Ως εκ τούτου, θεωρώ επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών. Το δημόσιο συμφέρον έχει προσβληθεί, όπως και η ελληνική κοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Προκαταρκτική εξέταση για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου θα ζητήσει και το ΠΑΣΟΚ.

Η διευκρίνιση αυτή δινόταν από κύκλους του Κινήματος, που απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων «τι εννοεί το ΠΑΣΟΚ όταν λέει ότι ζητεί να κινηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών».

«Από τα έγγραφα που δόθηκαν στα κόμματα απουσιάζουν τα πιο ουσιαστικά, που είναι τα ονόματα και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη νέα και την παλιά λίστα Λαγκάρντ. Το ΚΚΕ εμμένει στη θέση ότι πρέπει να δοθούν όλα στη δημοσιότητα» επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην υπουργός

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απάντώντας στην απόφαση διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ, αφήνει σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος.

«Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της "λίστας Λαγκάρντ" σε εμένα προσωπικά.

» Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου.

» Και επιτέλους, πρέπει να απαντηθεί το γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη "λίστα Λαγκάρντ" από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger