Αυτές είναι οι εξαδέλφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Τα ονόματα της Ελένης και της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου -μαζί με αυτά των συζύγων τους, Συμεών Σικιαρίδη και Ανδρέα Ρωσσώνη αντίστοιχα- είναι τα πρόσωπα που φέρονται να «σβήστηκαν» από τη «νέα» λίστα Λαγκάρντ, δύο γυναίκες επιτυχημένες στον χώρο τους.

Οι δύο εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι κόρες τουΜιχάλη Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Παρέλαβαν το δικηγορικό του γραφείο μετά το θάνατό του το 2010.

Και οι δύο ειδικεύονται στο δίκαιο περί προστασίας πνευµατικής ιδιοκτησίας.

Η Ελένη Παπακωνσταντίνου (ένθετη φωτό πάνω) έχει ένα ιδιαίτερα «γεμάτο» βιογαφικό. Σπούδασε νομικά στο London School of Economics and Political Science και έκανε μεταπτυχιακές νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Harvard. Επίσης απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (Université Libre de Bruxelles).

Στην Αμερική εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης, όπου και απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το δικηγορικό σύλλογο της πόλης. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και έχει εργαστεί ως νομικός σύμβουλος των εταιρειών Toyota Ελλάς, Philip Morris/Παπαστράτος, Swarowski, Amadeus και μέλος Δ.Σ. της KRAFT FOOD ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Παράλληλα έχει εργαστεί και ως καθηγήτρια δικαίου συγχωνεύσεων, εξαγορών και ανταγωνισμού στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Στελεχών Επιχειρήσεων ALBA, ένω έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο Στέργιος Παπακωνσταντίνου, πατέρας του πρώην «τσάρου» της οικονομίας ήταν αδελφός του πατέρα της Ελένης και της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger