Χρηματικό ποσό με... κλήρωση θα κερδίζουν όσοι μαζεύουν αποδείξεις!

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Σε... τυχερό παιχνίδι θα μετατρέψει τη συγκέντρωση των αποδείξεων από τους φορολογουμένους το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, το υπουργείο Οικονομικών πρότεινε να θεσπιστεί κληρωτίδα τυχερών αριθμών από αποδείξεις που μαζεύουν οι καταναλωτές! Η κλήρωση θα φγίνεται ηλετρονικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ωστόσο το ποσό θα κερδίζει κάθε φορά ο συλλέκτης αποδείξεων δεν έχει ακόμα οριστεί. 

Αφ´ενός θέλουν να δώσουν κίνητρο για να ζητά ο κόσμος αποδείξεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες, μια και σήμερα, με δεδομένη τη δεινή οικονομική κατάσταση της πλειονότητας των πολιτών, το σύστημα αποδείξεων έχει ατονήσει.Αφ´ετέρου, στοχεύουν σε αποδείξεις που αφορούν ορισμένες επαγγελματικές δραστηριότητες, στις οποίες το οικονομικό επιτελείο έχει εντοπίσει ότι υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή. Επίσης, η κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει την φοροκάρτα - ηλεκτρονική διαδικασία καταγραφής (οπότε και θα παρακρατείται αυτόματα το ΦΠΑ).

Πάντως, και οι εκπρόσωποι των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν το είδαν με κακό μάτι, καθώς σύμφωνα με το Βήμα, έχουν ήδη συμφωνήσει με την ιδέα. 

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger