“Μπαλάκι” οι άστεγοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης, λόγω των καταλήψεων

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Οι άνθρωποι αναγκάζονται να μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο με την θερμοκρασία καθημερινά να μοιάζει με «βόρειο πόλο» λόγω των καταλήψεων των εργαζομένων των δήμων.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Καλυψώ Γούλα, οι καταλήψεις είναι η βασική αιτία που ακόμα δεν έχουν ανοίξει οι αίθουσες του δήμου Θεσσαλονίκης, για τους άστεγους, ή δεν έχουν νοικιαστεί ξενοδοχεία.

Τη δήλωση της αμέσως έτρεξε να διαψεύσει ο Γιώργος Χάρδας, μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση, οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν εμπόδισαν συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, ή οικονομικών επιτροπών.

Η κ. Γούλα είπε ότι λόγω των καταλήψεων, δεν έγινε δυνατό να συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή του δήμου, για να εγκριθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία, για τους άστεγους.

Το μαρτύριο δεν έχει σταματημό καθώς την ίδια ώρα, δεν έχουν ανοίξει ούτε οι αίθουσες των ΚΑΠΗ για τους άστεγους, το βράδυ.

Λίγο αργότερα όμως, η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γιώργο Χάρδα, ο οποίος και είπε ότι οι καταλήψεις των εργαζομένων στους δήμους, αφορά μόνο τα γραφεία προσωπικού (για να μην «φύγουν» οι καταστάσεις για τη διαθεσιμότητα) και καμία άλλη υπηρεσία. «Δεν υπήρχε πιθανότητα, να μην υπάρχουν υπάλληλοι για να συνεδριάσει είτε το δημοτικό συμβούλιο, είτε η οικονομική επιτροπή, δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά

Στην «διαμάχη» των δύο παρενέβη και ο πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καλαντζής, ο οποίος και ανέφερε ότι αν ήθελε ο δήμος θα έκανε αυτό που έπρεπε, ακόμα και «αν χρειαζόταν ο δήμαρχος να οδηγηθεί στον εισαγγελέα».
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger