Σχέδιο «κάθαρσης» στο Δημόσιο

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Σχέδιο «κάθαρσης» στο Δημόσιο βάζει μπροστά η κυβέρνηση, ετοιμάζοντας ακόμη και εφόδους των επιθεωρητών - ελεγκτών σε διάφορους φορείς, αλλά και καμπάνες για όσους προϊσταμένους καλύπτουν τα παραπτώματα υπαλλήλων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εξεταστούν λεπτομερώς οι προσωπικοί φάκελοι δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι έχουν δηλώσει πλαστά προσόντα (π.χ. πτυχία) για την πρόσληψή τους ή απουσιάζουν επί μακρόν από τα καθήκοντά τους, καθώς και επίορκοι για τους οποίους δεν έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες.

Όπως, αναφέρουν τα Νέα στόχος είναι, οι υπάλληλοι αυτοί να απομακρυνθούν με ταχείες διαδικασίες στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να κατευνάσει τους εκπροσώπους της τρόικας, οι οποίοι είναι έτοιμοι να επανέλθουν με το τελεσίγραφο των απολύσεων λόγω των καθυστερήσεων στον περιορισμό του προσωπικού των δημόσιων φορέων.

Βλέποντας πως το μέτρο διαθεσιμότητας κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς αναζητούνται άλλες δεξαμενές υπαλλήλων. Βασική επιδίωξη με την άφιξη της τρόικας αποτελεί το να υπάρχουν ορισμένα απτά δείγματα για την εκκίνηση του εγχειρήματος μείωσης του Δημοσίου.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger