Εκδήλωση του Επιμελητηρίου για το Jessica

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013


Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, σας προσκαλεί, την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, στις 18.30στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, (Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά) ενημερωτική εκδήλωση, για τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό (ΧΜ) JESSICA στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός (ΧΜ)JESSICA αναπτύσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σε συνεργασία με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB), και σκοπός του είναι η στήριξη βιώσιμων επενδύσεων για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση αστικών περιοχών.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο ΧΜ JESSICA πρόκειται να διαθέσει 40εκ €, μέχρι το 2015, χρηματοδοτώντας, με την μορφή χαμηλότοκων δανείων, έργα αστικής ανάπλασης, όπως ενδεικτικά:
  • έργα επαναξιοποίησης εγκαταλειμμένων κτιρίων, δημοτικών αγορών – παλιών αποθηκών,
  • έργα ανάπτυξης και διαχείρισης χώρων στάθμευσης (υπόγεια/ παρόδια),
  • έργα διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων,
  • έργα επαναξιοποίησης εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών εκτάσεων
  • έργα αναβάθμισης οδοφωτισμού,
  • έργα ανάπτυξης κοινωνικών υποδομών
  • έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων
Η συμμετοχή της δανειακής χρηματοδότησης του ΧΜ JESSICA μπορεί να ανέλθει σε ποσοστό έως και 70% του συνολικού προϋπολογισμού των έργων, με την ελάχιστη απαιτούμενη ιδιωτική συμμετοχή να διαμορφώνεται στο 10%της επένδυσης.
Αιτήσεις χρηματοδότησης στον ΧΜ JESSICA μπορούν να υποβάλλονται από Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς ή σχήματα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από τον Μάιο του 2012, οπότε και δημοσιεύθηκε σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Στην εκδήλωση θα παραβρίσκονται στελέχη του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, το οποίο έχει αναλάβει την διαχείριση των πόρων του ΧΜ JESSICA για την Περιφέρεια και τα οποία θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για τιςευκαιρίες χρηματοδότησης που παρουσιάζονται μέσω του εν λόγω μηχανισμού.
Για καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερομένων, γενικές πληροφορίες σχετικά με τον τύπο των επιλέξιμων έργων και τη διαδικασία χρηματοδότησης τους, μπορείτε επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://www.jessicafund.gr/  καθώς και στο κείμενο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία είναι διαθέσιμη στην παρακάτω διεύθυνση:

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος

Αγνιάδης Παναγιώτης
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger