Θες να πάρεις φθηνό smartphone; Σκέψου το καλύτερα

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Οι σκέψεις που θα σου παρουσιάσω εδώ έχουν προέλθει από τις εκατοντάδες διαφημίσεις που βλέπω στην τηλεόραση, ξέρεις αυτές που λένε ” Έλα πάρε smartphone με 80 ευρώ κλπ” . Με μια πρόταση μπορώ να σου πω, όχι μην πάρεις smartphone ούτε με 80 ούτε με 100 ευρώ και θα στο αναλύσω στην συνέχεια γιατί.

Τα περισσότερα smartphone αυτής της κατηγορίας τιμής , entry level όπως τα λέμε, έχουν κατά κοινή ομολογία Android ως λειτουργικό σύστημα καθώς το Android είναι δωρεάν, ανοιχτό και ρίχνει φυσικά το κόστος της συσκευής. Από ‘κει και πέρα τα περισσότερα έχουν μικρές οθόνες της τάξεως των 2,6″- 2,8″, έχουν wi-fi και τα πλαστικά τους είναι για τα σίδερα.

Λοιπόν, το γεγονός ότι έχουν Android τα καθιστά smartphones στα χαρτιά, άρα μπορείς να πεις ότι έχεις smartphone, ωστόσο έχεις ένα smartphone που σε πολλές περιπτώσεις (βλέπε zte carl ) δεν έχει καν οθόνη τεχνολογίας capacitive, η οποία είναι ιδανική στο να δουλεύει με τα δάχτυλα, αλλά παρόλα αυτά έχει ένα λειτουργικό που είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί χωρίς πένα αλλά με τα δάκτυλα του χρήστη. Ακόμη σε αυτές τις κατηγορίες τιμών το καλύτερο που μπορείς να βρεις είναι ένα τηλέφωνο με 600 ΜΗz επεξεργαστή, πράγμα που σημαίνει πως η πλειάδα των εφαρμογών θα κολλάει, για να κάνεις ένα Twitt ή ένα status update θα σου σπάει τα νεύρα και πολλές φορές θα πεις αστό καλύτερα, αφού κακά τα ψέματα για να λειτουργήσει σωστά το Android στο σημείο που είναι τώρα χρειάζεται τουλάχιστον έναν επεξεργαστή 1Ghz, έτσι ακυρώνεται η ίδια η πρόσβαση στις χιλιάδες εφαρμογών του App Store αφού θα μπορείς να τρέξεις μερικές δεκάδες από αυτές και όχι όπως πρέπει.

Θα έχεις μια συσκευή με κακά πλαστικά που θα τρίζουν, κακή ποιότητα σήματος και ακουστικής ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων τα πίξελ στην οθόνη θα σε πάνε πίσω στο 2004. Όλα αυτά για να ρίξουν το κόστος κατασκευής της συσκευής, και να το ονομάσουν smartphone με οθόνη αφής και πρόσβαση σε χιλιάδες εφαρμογές που δεν θα μπορείς να τρέξεις.

Έτσι λοιπόν, αν έχεις σκοπό να κινηθείς χαμηλά σε κόστος κάτω δηλαδή από 150 ευρώ, καλύτερα να κινηθείς σε ένα τηλέφωνο που να εκτελεί τουλάχιστον άριστα τις λειτουργίες του και να κάνεις την δουλεία σου με καλή ποιότητα κατασκευής μην κοιτάξεις στο ταμπελάκι που λέει smartphone για να μην πέσεις θύμα του μάρκετινγκ. Αν πάλι θες ένα smartphone μπορείς να κινηθείς σε μια κατηγορία τιμής από 250 ευρώ και πάνω που υπάρχουν αρκετές αξιόλογες προτάσεις αν και την απόλυτη εμπειρία θα την δεις με τα κινητά που κοστίζουν 400 +. Το ξέρω ότι πολύ από εμάς δεν έχουν τα χρήματα να πάρουν ένα τηλέφωνο 400+ ευρώ αλλά η αλήθεια αυτή είναι.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger