Στο Βατικανό ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την «ενθρόνιση» του Πάπα

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Πρώτη φορά μετά το σχίσμα Αναχώρησε νωρίτερα σήμερα για τη Ρώμη, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνοδευόμενος από τον άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου μεγάλο Λογοθέτη κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο, προκειμένου να παραστεί αύριο στην ενθρόνιση του νέου Πατριάρχου Ρώμης Φραγκίσκου του Α'.

Στό Πατριαρχικό αεροπλάνο με το οποίο ταξίδεψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Ρώμη φιλοξενήθηκε και ο αρχιεπίσκοπος κ. Aram Ateşyan, Γεν. Επίτροπος του Αρμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, που μεταβαίνει στη Ρώμη για τον ίδιο σκοπό.

Ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα στο Φανάρι σημειώνει ότι στην Ρώμη θα προστεθούν στην Πατριαρχική αντιπροσωπεία οι Μητροπολίτες Ιταλίας καί Μελίτης κ. Γεννάδιος, Περγάμου κ. Ιωάννης και Μπουένος Αϊρες κ. Ταράσιος.

Εκκλησιαστικές πηγές παρατηρούν επίσης ότι πρόκειται για την πρώτη φορά μετά το σχίσμα ανάμεσα στην Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη, που Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί ενθρόνιση του Πάπα Ρώμης.

Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, o Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην αυριανή τελετή ενθρόνισής του.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger