Αυτός είναι ο Ρώσος που πήρε τον Σκορπιό

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Ρώσος ολιγάρχης που αγόρασε το Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάσης. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali που είναι στη λίστα των πλουσίων του περιοδικού Forbes με περιουσία που υπολογίζεται στα 10 δις δολάρια. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της ομάδας του Μονακό και φέρεται να κατείχε το 10% της Τράπεζας Κύπρου. 

 Η εφημερίδα γράφει ότι η αγορά έχει ήδη γίνει μέσω μιας πολύπλοκης διαδικασίας που κινήθηκε μέσω του πολύ γνωστού δικηγορικού γραφείου «Γιώργος Κωστακόπουλος και Συνεργάτες». Στην αγοραπωλησία φέρεται να εμπλέκεται και το κυπριακό δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Νεοκλέους ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρόσωπα που απαρτίζουν πλέον τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών που πουλήθηκαν από την πλευρά Ωνάση αποτελούν συνεργάτες του ίδιου του Νεοκλέους. Το άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής αναφέρει επίσης ότι «ο Ριμπολόβλεφ δεν φαίνεται να θέλει να προχωρήσει λ.χ. σε τουριστική ή άλλου είδους ανάπτυξη. 

Ο Σκορπιός, υπό τη νέα του ιδιοκτησία, θα γνωρίζει και πάλι μέρες υποδοχής ενός διεθνούς τζετ σετ, έστω κι αν αυτό δεν είναι τόσο παραδοσιακό, όπως λ.χ. ήταν μία Τζάκι Κένεντι, αλλά, αντιθέτως, εκπροσωπεί μία νέα πραγματικότητα πρωτοφανούς ευμάρειας και επίδειξης.» Ο Ρώσος ολιγάρχης ζεί με τη νέα του οικογένεια μετά το χωρισμό του από την πρώτη σύζυγο, σε ένα διαζύγιο που λέγεται από τους κόστισε 5 δις δολάρια. Στο παρελθόν του υπάρχει και η υπόθεση της δολοφονίας του προέδρου της βιομηχανίας χημικών Ντεφτέκχιμικ, Εβγκένι Παντελεϊμόνοφ, για την οποία ο Ριμπολόβλεφ είχε μείνει στην φυλακή επί σχεδόν ένα χρόνο και, τελικά, αποφυλακίστηκε έπειτα από αλλαγή της κατάθεσης ενός εκ των βασικών μαρτύρων αυτής της σκοτεινής ιστορίας… 

 Πηγή: www.lifo.gr
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger