Πανελλήνιες Βάσεις 2013 : ποιες σχολές θα ανέβουν

Κυριακή, 26 Μαΐου 2013


Ποιες σχολές θα ανέβουν σύμφωνα με τις βάσεις 2013 στις Πανελλήνιες 2013; Ποιες σχολές θα απορροφήσουν;
Λόγω της μείωσης των εισακτέων οι σχολές στις οποίες θα ανέβουν οι βάσεις 2013 στις Πανελλήνιες 2013 είναι οι εξής: Νομικές Σχολές, αρκετές Ιατρικές, τμήματα Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής, Ιατρικής, Φαρμακευτικής κ.λπ.

Αντίθετα, περισσότερους φοιτητές θα απορροφήσουν τμήματα Ψυχολογίας, Χημείας, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής και αρκετά Πολυτεχνικά, όπως Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών. Σημειώνεται πως το πεδίο που θα επιλέξουν οι υποψήφιοι θα παίξει σημαντικό ρόλο για μία θέση στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα.

Οι πιο «τυχεροί» σύμφωνα με τις βάσεις 2013, θα είναι οι μαθητές που θα επιλέξουν τμήματα που ανήκουν στο 2ο, το 4ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο, καθώς ο συνολικός αριθμός αυξάνεται θεαματικά. «Άτυχοι» θα είναι οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν το 1ο πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών) στο οποίο θα γίνει πραγματική «σφαγή». Οι θέσεις που προβλέπονται είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με πέρυσι και οι βάσεις 2013 ποιο υψηλές.

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger