«Σχέδιο δολοφονίας» του Βαρθολομαίου ερευνά η Αγκυρα

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Με «προσοχή» παρακολουθεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την υπόθεση που βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής σε εξέλιξη στην Τουρκία με αντικείμενο ένα «σχέδιο δολοφονίας του Βαρθολομαίου», που αποκάλυψε το τουρκικό κανάλι NTV, ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Το τουρκικό κανάλι ΝΤV υποστήριξε την Παρασκευή ότι η εισαγγελία της Αγκυρας έθεσε υπό κράτηση έναν ύποπτο και αναζητά άλλους δύο για φερόμενο «σχέδιο δολοφονίας» του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η σχεδιαζόμενη επίθεση, σύμφωνα πάντα με το κανάλι, θα γινόταν στην 590η επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης. Πληροφορίες θέλουν τις αρχές να εξετάζουν σύνδεση με το δίκτυο Εργκένεκον.

Όπως ανέφερε το τουρκικό NTV, η έρευνα ξεκίνησε από επιστολή που έφθασε στις αρχές της Άγκυρας για να τις ενημερώσει για το σχέδιο δολοφονίας. 

Η επιστολή, που έφτασε από την επαρχία της Καισερείας, ανέφερε ότι τρία άτομα σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Βαρθολομαίο στις 29 Μαΐου. Για την προετοιμασία της δολοφονίας οι τρεις είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο ένας από αυτούς, που κατονομάστηκε από το ΝTV ως Σερντάρ Α.και έχει εντοπιστεί ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες και να υποστηρίζει ότι είχε πάει στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί συγγενείς του.

Στην έρευνα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αποκαλύφθηκε πως μια άλλη επιστολή είχε σταλεί σε εισαγγελείς το 2008, στην οποία αναφερόταν πως ο Σερντάρ Α. σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger