Ξεκινά η ένταξη των ΟΤΑ στη ρύθμιση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Εγκύκλιο, με την οποία ξεκινά η διαδικασία ένταξης στην ειδική επιχορήγηση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των νομικών προσώπων των ΟΤΑ, απέστειλε την Τετάρτη το υπουργείο Εσωτερικών προς όλους τους δήμους της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι ΟΤΑ, που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση πρέπει να στείλουν τα σχετικά στοιχεία συνοδευμένα από το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων έως τις 7 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, σε σχέση με την πορεία απορρόφησης των 162 δήμων και των περιφερειών που έχουν ενταχθεί ήδη στη ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 800.000.000 ευρώ, έχουν ήδη διοχετευθεί στην αγορά περισσότερα από 150.000.000 ευρώ.

Ακόμη, εστάλη στους δήμους έγγραφο με το οποίο επιλύονται διαδικαστικά θέματα, προκειμένου να επιταχυνθεί περαιτέρω η διαδικασία.

Για την πορεία απορρόφησης και το ύψος των παρακρατήσεων υπέρ του Προγράμματος «Αυτοδιοίκησης-Κοινωνικής Συνοχης-Ισόρροπης Ανάπτυξης» (ΑΚΣΙΑ) στο τέλος Μαΐου, το υπουργείο Εσωτερικών θα δημοσιοποιήσει αναλυτικούς πίνακες με την πορεία απορρόφησης ανά δήμο.
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger