Γνωστοποίηση προγράμματος Ανάπτυξης για νέους της Ε.Ε. από Γ.Καράμπελα

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ
Βουλευτής Ν. Βοιωτίας

Λιβαδειά, 07.05.2013

Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω το πρόγραμμα ανάπτυξης, MobiPro-EU της ευρωπαϊκής κοινότητας, το οποίο δίνει την δυνατότητα σε άνεργους νέους (μέχρι 35 ετών), πολίτες της ΕΕ, να προετοιμαστούν για μια επαγγελματική, δυαδική εκπαίδευση στην Γερμανία και συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, καλύπτοντας παράλληλα και το κενό που παρατηρείται σε εξειδικευμένο προσωπικό στις ευρωπαϊκές και δη στις γερμανικές επιχειρήσεις.

Για τους Έλληνες το πρόγραμμα περιλαμβάνει, στην αρχή πρακτική εξάσκηση και μετέπειτα εκπαίδευση στο επάγγελμα μάγειρας/μαγείρισσα και στο επάγγελμα ειδικευμένος/η ξενοδοχοϋπάλληλος.

Η δομή του προγράμματος έχει ως εξής:

α) Μαθήματα της γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα για μια περίοδο ως 8 εβδομάδες, ανάλογα με το επίπεδο γνώσης της γερμανικής γλώσσας από τον σπουδαστή.

β) Μαθήματα της γερμανικής γλώσσας στη Γερμανίας, ως 4 εβδομάδες.

γ) Δύο μήνες δοκιμαστική πρακτική εξάσκηση, προκειμένου ο σπουδαστής να εγκλιματιστεί με το περιβάλλον.

δ) Εφόσον και η επιχείρηση και ο σπουδαστής είναι ευχαριστημένοι από τη μεταξύ τους συνεργασία, προχωρούν σε υπογραφή συμβολαίου πρακτικής εξάσκησης, διάρκειας 3 χρόνων.

ε) Το πρόγραμμα για την επόμενη περίοδο ξεκινάει την 1η Αυγούστου ή 1η Σεπτεμβρίου 2013 και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2016, μέσα από τις τελικές εξετάσεις που δίνει ο σπουδαστής, πάνω στο επάγγελμα που έχει ειδικευτεί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι φοιτητές δύναται να επιδοτηθούν για μαθήματα γλώσσας, δαπάνες μετακίνησης για συνεντεύξεις, καθώς και δαπάνες διαβίωσης κατά την διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης και της δυαδικής εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα το ύψος της επιδότησης φτάνει τα 10 ευρώ/ ώρα για τα μαθήματα γερμανικής στην Ελλάδα, τα 12 ευρώ/ ώρα για τα μαθήματα γερμανικής στη Γερμανία, την εφάπαξ καταβολή 300 ευρώ για τα έξοδα κάθε ταξιδιού από και προς τη Γερμανία, που σχετίζεται με το πρόγραμμα, όπως επίσης και μηνιαία αποζημίωση εώς 818 ευρώ.

Περαιτέρω πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο link: http://www.thejobofmylife.de/ ή επικοινωνήστε μαζί μου http://ikarampelas.blogspot.gr/

Η υποβολή των αιτήσεων μαζί με ένα συνοδευτικό βιογραφικό γίνεται στο e-mail: WillkommeninFrankfurt@frankfurt-main.ihk.de


Με εκτίμηση,

Γιάννης Καράμπελας


Σημειώνεται πως η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνει μέχρι 31 Μαΐου 2013.

Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger