Σφίγγει ο κλοιός για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Μια ανάσα πριν από τον εντοπισμό και τη σύλληψη της δολοφονικής ομάδας των Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων βρίσκεται η Αστυνομία στα ορεινά της Ναυπακτίας. Αλλωστε αποτελεί πλέον θέμα τιμής η σύλληψη των δραπετών και κυρίως του φερόμενου ως αρχηγού τους, του αδίστακτου δολοφόνου Μάριαν Κόλα που ήδη έχει αφαιρέσει δύο ανθρώπινες ζωές. Οι τέσσερις αδίστακτοι κακοποιοί εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα στην περιοχή Φιλοθέη Ναυπακτίας, όταν κατάφεραν να κλέψουν από μονοκατοικία του χωριού ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Ο ιδιοκτήτης κατάλαβε τις κινήσεις των τεσσάρων οπλοφόρων και αμέσως κάλεσε την Αστυνομία. Δύο τζιπ της ΟΠΚΕ με βαριά οπλισμένους αστυνομικούς έφτασαν άμεσα στην περιοχή και κατάφεραν να εντοπίσουν το κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο σε περιφερειακό ορεινό δρόμο του χωριού.

Αμέσως οι αστυνομικοί έριξαν το φως του προβολέα πάνω στο κλεμμένο όχημα και διαπίστωσαν πως δύο άτομα ήταν στην καμπίνα του αγροτικού και άλλα δύο άτομα στην καρότσα. Στη θέα των αυτοκινήτων της ΕΛ.ΑΣ. οι αδίστακτοι κακοποιοί σταμάτησαν το κλεμμένο όχημα και κατέβηκαν από αυτό, κρατώντας στα χέρια τους υποπολυβόλα Καλάσνικοφ, έτοιμοι να δώσουν μάχη. Η αντίδραση ενός εκ των αστυνομικών όμως φαίνεται πως στάθηκε η αιτία για απεμπλοκή, καθώς έριξε δύο φορές στον αέρα προειδοποιητικές βολές, καλώντας τους δραπέτες να παραδοθούν. Η κίνηση των οπλοφόρων ήταν ακαριαία, ξαναμπήκαν στο όχημα, έκαναν αναστροφή, έσβησαν τα φώτα και χάθηκαν στο σκοτάδι. Ωστόσο, οι πρώτοι αστυνομικοί που τους εντόπισαν έδωσαν σήμα μέσω του ασυρμάτου στο κέντρο τους, με αποτέλεσμα ομάδα της ΕΚΑΜ που κινούνταν σε κοντινή με το σημείο της εμπλοκής απόσταση να σπεύσει σύντομα, καταφέρνοντας να αποκλείσει κάθε δίοδο διαφυγής των δραπετών από την περιοχή της Δωρίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη δύναμη αστυνομικών, αποτελούμενη και από μονάδες της ΕΚΑΜ, έχει αποκλείσει ένα ολόκληρο ορεινό κομμάτι στην περιοχή της Δωρίδας, ανάμεσα σε δύο μοναστήρια, καθώς υπάρχουν αρκετά βάσιμες υποψίες πως οι «δολοφονικές μηχανές» που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων έχουν βρει εκεί καταφύγιο. Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο είναι εφοδιασμένο με θερμική κάμερα εντοπισμού ανθρώπινης παρουσίας, από χθες το πρωί πετά πάνω από την αποκλεισμένη δύσβατη ορεινή περιοχή, αναζητώντας τους οπλοφόρους, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ είναι ακροβολισμένοι σε καίρια σημεία, έτοιμοι να ρίξουν στο «ψαχνό» στην περίπτωση που οι δραπέτες ανοίξουν πυρ.

Στην περιοχή έχουν ήδη σπεύσει ενισχύσεις από τις γύρω Αστυνομικές Διεύθυνσης και έχουν πιάσει όλα τα περάσματα που είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουν οι επικίνδυνοι κακοποιοί προκειμένου να ξεφύγουν από την περιοχή.

Madata

21/6/2013
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger