Εκκαθαριστικό 2013 πότε δεν βγαίνει αμέσως απο το taxisnet

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω του taxisnet έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες και 450.000 φορολογούμενοι έχουν ολοκληρώσει της διαδικασία .Σε πολλούς φορολογούμενους που έχουν κάνει υποβολή δήλωσης το εκκαθαριστικό 2013 για την φορολογική δήλωση δεν βγαίνει αμέσως με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτυπωθεί .

Σε ποιες περιπτώσεις σύμφωνα με απορίες επισκεπτών του dikaiologitika.gr δεν βγαίνει άμεσα το εκκαθαριστικό 2013 της φορολογικής δήλωσης με την οριστικοποιήση της  :


  1. Σε περίπτωση που ο φορολούμενος δικαιούται επιστροφή φόρου είναι δηλαδή πιστωτικός δεν βγαίνει το εκκαθαριστικό 2013 αμέσως αλλά στο σύνολο των περιπτωσεων καλεί τους φορολογούμενους σε έλεγχο απο την οικεία ΔΟΥ του φορολογούμενου. 
  2. Όταν ο φορολογούμενος δεν δηλώνει στοιχεία όπου με τις άμεσες διασταυρώσεις της ΓΓΠΣ εντοπίζεται ότι μπορεί να λείπουν στοιχεία με εισοδήματα ή τεκμήρια ή δάνεια που δεν έχουν δηλωθεί .Το σύστημα της ΓΓΠΣ με τις άμεσες διασταύρωσεις εντοπίζει τις περιπτώσεις των φορολογούμενων που εμφανίζουν υψηλή πιθανότητα υποβολής ανακριβούς φορολογικής δήλωσης.
  3. Επίσης περιπτώσεις φορολογούμενων που εχουν δηλώσει πολλές ιατρικές δαπάνες ώστε να έχουν μεγάλη έκπτωση φόρου  .
  4. Ακόμη μία περίπτωση είναι να έχουν υποβληθεί λάθος στοιχεία αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών που αποτελούν τεκμήριο .


Σημειώνουμε ότι το εκκαθαριστικό σημείωμα βγαίνει αμέσως στις περισσότερες περιπτώσεις απο το taxisnet .Σε περίπτωση καθυστέρησης εκκαθάρισης φόρου ή ελέγχου από την εφορία , σε δευτερο χρόνο η ΓΓΠΣ θα αποστείλει το εκκαθαριστικό 2013 στους φορολογούμενους με την ολοκλήρωση της εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης 2013 .
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger