Φεύγει... νικητής!

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ένα απ'τα χαρακτηριστικά του σπουδαίου Ισπανού, Ράφαελ Ναδάλ, στο φετινό ΑΟ ήταν η μαχητικότητα και το πάθος που έδειχνε κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό απέναντι στον συγκλονιστικό Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Ράφα να κρατάει μόνο τα θετικά απ'την φετινή του περιπέτεια στην Αυστραλία.

Επί σχεδόν έξι ώρες όλος ο φίλαθλος κόσμος του τένις παρακολουθούσε τον ανεπανάληπτο τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, το οποίο ανέδειξε πρωταθλητή τον φοβερό και τρομερό Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος ήταν λες και κατέβηκε από άλλον πλανήτη, εκεί όπου στο τένις αγωνίζονται μηχανές φτιαγμένες μοναδικά για αυτόν το σκοπό.


Στην αντίπερα όχθη ένας γήινος απείλησε ως το τέλος τη συγκεκριμένη Σέρβικη μηχανή, πηγαίνοντας ως το τέλος του παιχνιδιού πόντο-πόντο. Στο τέλος, όμως, η σάρκα και τα οστά παραδόθηκαν στις ορέξεις των ατσάλινων επιστροφών που είχε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η αλήθεια είναι πως κανείς παίκτης πέρα του Ναδάλ δεν θα μπορούσε να κοντράρει τόσο τον Τζόκοβιτς στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε καν ο Βασιλιάς Φέντερερ. Ο Μάρεϊ προσπάθησε αρκετά να λυγίσει έναν καταπονημένο Σέρβο, αλλά ούτε τότε τα κατάφερε. Ο Ισπανός δεν πραγματοποίησε το καλύτερό του Grand Slam, ωστόσο έκανε σπουδαίες εμφανίσεις απέναντι σε Μπέρντιχ και φυσικά σε Φέντερερ, περνώντας στον τελικό απόλυτα δίκαια.

Έπειτα από μια πολύ δύσκολη χρονιά (2011) για τον ίδιο, ο Ναδάλ έμεινε πολύ ευχαριστημένος απ'τον εαυτό του, αφού όπως δήλωσε, ήταν πολύ σημαντικό ότι συμμετείχε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς, άσχετα αν θα έχανε ή θα κέρδιζε.

"Είναι πολύ ωραίο να βρίσκεσαι εκεί και να παλεύεις, να προσπαθείς να φτάσεις τα όριά σου. Να φέρνεις το σώμα σου τόσο κοντά στο να λυγίσει και να μάθει πόσο μπορεί να αντέξει," είπε και συνέχισε. "Κάτι το οποίο πραγματικά απολαμβάνω και το λέω συνέχεια είναι πως είναι καλό να απολαμβάνεις το πόσο υποφέρεις. Έτσι λοιπόν, όταν είσαι σε καλή φυσική κατάσταση και έχεις πάθος για το παιχνίδι, αισθάνεσαι έτοιμος να ανταγωνιστείς τους πάντες και αυτό σε καθιστά ικανό να απολαμβάνεις το να υποφέρεις.

Σήμερα έτσι ένιωσα και χαίρομαι ιδιαίτερα. Υπέφερα καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού και προσπαθούσα συνεχώς να βρω λύσεις στα προβλήματα που είχα. Απόψε έπαιξα με την καρδιά μου, ενώ κυρίως παίζω με το μυαλό μου και είναι κάτι που μου άρεσε πολύ."

Το παιχνίδι μεταξύ του Ναδάλ και του Τζόκοβιτς ήταν κάτι παραπάνω από επικό. Διήρκησε 5 ώρες και 53 λεπτά και τα τελευταία ράλι μεταξύ των δυο αντιπάλων έκοβαν την ανάσα και του πιο απαιτητικού θεατή.

Ο "Ταύρος" κρατούσε την ευκαιρία στα χέρια του στο 5ο σετ, αφού ήταν μπροστά με 4-2 και 30-15, ενώ ένα down the line πέρασμα του ξέφυγε άουτ για κανά-δυο εκατοστά και θα μπορούσε να είχε διπλό game-point. Τα πράγματα όμως δυστυχώς για εκείνον δεν έγιναν έτσι, αφού ο Τζόκοβιτς άδραξε την ευκαιρία και έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του κάνοντας το 4-3. Στη συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερος και κάνοντας νέο break στο 5-6 έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και τελικά βγήκε νικητής από μια απίστευτη μάχη.

"Όταν ήμουν μπροστά 4-2 ένιωσα πολύ καλά σωματικά εκείνη τη στιγμή. Οι επιστροφές όμως του Νόβακ ήταν το κάτι άλλο. Νομίζω πως δεν υπήρξαν ποτέ καλύτερες επιστροφές απ'αυτές του Τζόκοβιτς, έτσι δεν είναι; Δεν γίνεται να σκεφτώ τα λάθη μου αυτή τη στιγμή, ούτε όταν ήμουν μπροστά με 4-2 και 30-15. Είναι απλά μια περίσταση σε ένα παιχνίδι σχεδόν έξι ωρών. Ξεχάστε το ότι ήμουν πραγματικά πολύ κοντά στο να κερδίσω έναν αθλητή, ο οποίος με νίκησε 6 φορές τον περασμένο χρόνο. Εγώ ξέρω πως τον έφτασα στα όριά του, κάτι το οποίο δεν έκανα ποτέ μέσα στο 2011, έτσι κρατάω μόνο τα θετικά και είμαι εντάξει," είπε τελειώνοντας ο μεγάλος Ισπανός, εμφανώς ικανοποιημένος απ'την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε.

Πηγή:tennis24.gr
Enhanced by Zemanta
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger