Το γράμμα που έστειλε ο Γκέιτς στον ετοιμοθάνατο Τζομπς

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ποια ήταν η πραγματική σχέση των δύο αντρών;

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, παραδέχτηκε στην Telegraph ότι με τον Στιβ Τζομπς πέρασε ορισμένες θυελλώδεις στιγμές, καθότι ανταγωνιστές, αλλά τα πράγματα άλλαξαν το 2007.
Ο Γκέιτς άφησε, για λίγο, τη Microsoft για να επικεντρωθεί στη δημιουργία του ιδρύματος του και οι δύο άντρες έκαναν, τότε,
μια εκδήλωση μαζί (προφανώς αναφερόμενος στο D Conference του 2007). Τον Οκτώβριο, λίγο πριν το χαμό του Τζομπς, ο Γκέιτς τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και όπως αναφέρει ο ίδιος: «Περάσαμε αρκετές ώρες μαζί μιλώντας για το μέλλον».

Μετά την επίσκεψη, ο Μπιλ Γκέιτς έστειλε ένα γράμμα στον ετοιμοθάνατο Τζομπς για να του πει: «Πρέπει να είσαι περήφανος για όσα έχεις κατορθώσει και για την εταιρία που έχεις δημιουργήσει. Κυρίως, όμως, για την όμορφη οικογένεια που έχεις».

Μετά το θάνατο του, ο Γκέιτς έλαβε μια κλήση από τη γυναίκα του Στιβ Τζομπς, Λόρεν, η οποία τον ευχαρίστησε για το γράμμα και τον επιβεβαίωσε ότι άντρας της εκτίμησε αρκετά τη κίνηση του. «Το γράμμα το είχε κρατήσει στο κομοδίνο του. Η βιογραφία του δεν απεικονίζει τον αμοιβαίο σεβασμό που είχε στο πρόσωπό σου», συνέχισε η γυναίκα του άτυχου άντρα.

«Δεν βρισκόμασταν σε πόλεμο. Δημιουργήσαμε και οι δύο σημαντικά προϊόντα και ο ανταγωνισμός είναι πάντα ένα θετικό στοιχείο. Δεν υπήρχε λόγος να συγχωρέσουμε ο ένας τον άλλον για κάτι», συνεχίζει ο Γκέιτς.

«Συνήθως μιλούσαμε για τις οικογένειές μας και για το πόσο τυχεροί είμαστε για τις γυναίκες που παντρευτήκαμε. Οι συζητήσεις μας ήταν πολύ χαλαρές», δηλώνει καταληκτικά.
Enhanced by Zemanta
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger