Ο Aπίστευτος Μάρκος

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Στον ημιτελικό του Sydney International προκρίθηκε ο Μάρκος Παγδατής, ο οποίος μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση πέταξε έξω το Νο1 του ταμπλό και μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, Juan Martin del Potro, με 7-6 (7), 6-4. Ο 26χρονος Κύπριος πλέον βρίσκεται δύο νίκες μακριά από τον πρώτο τίτλο στα τελευταία δύο χρόνια, μετά το τελευταίο του τρόπαιο επίσης στο Sydney το 2010. Αντίπαλος του Μάρκου στους "4", θα είναι ένας εκ των Julien Benneteau και Alex Bogomolov, ενώ στον άλλον ημιτελικό της διοργάνωσης, θα αναμετρηθούν οι qualifiers Denis Istomin και Jarkko Nieminen.Ένα εντυπωσιακό παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι έδωσαν το παρών στην Ken Rosewall Arena, με τον Μάρκο Παγδατή να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και να προσθέτει ακόμα μια πολύ σπουδαία νίκη στο ενεργητικό του. Ο Κύπριος πρωταθλητής, επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Del Potro και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου στην αγαπημένη του Αυστραλία.

Ο Αργεντινός μπήκε δυνατότερα στο court και έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του στο 7ο game (4-3), θέτοντας γερές βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Ο Μάρκος όμως είχε διαφορετική άποψη και έκανε το break back στο τέλος του σετ, ισοφαρίζοντας σε 5-5 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον σε αυτό. Τελικά ο Κύπριος ολοκλήρωσε την ανατροπή στο tie-break, όπου "έκλεψε" ένα άκρως ισορροπημένο σετ, σώζοντας μάλιστα δύο set points.

Με διαφορετική ψυχολογία και ακόμα πιο αποτελεσματικά χτυπήματα από τη γραμμή του σερβίς μπήκε στο δεύτερο σετ ο Παγδατής, με τον πρωταθλητή μας να είναι σαφώς καλύτερος από τον Del Potro και να το πιστοποιεί στο 7ο game, όταν με break έκανε το 4-3 για να φτάσει λίγο αργότερα στην πολύ σπουδαία νίκη. Οι 12 άσοι του Μάρκου αποδεικνύουν ότι αν ο Κύπριος έχει σε καλή μέρα το σερβίς του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν, ενώ σίγουρα μετά τη νίκη του έχει γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Στα ημιτελικά ο πρωταθλητής του Σίδνεϊ θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Julien Benneteau και Alex Bogomolov, ενώ σε περίπτωση που επιβεβαιώσει τα προγνωστικά θα έχει και άλλον θεωρητικά εύκολο αντίπαλο, αφού στον δεύτερο ημιτελικό προκρίθηκαν οι δύο εκπλήξεις του τουρνουά, οι qualifiers Denis Istomin και Jarkko Nieminen.

Πηγή :www.tennisnews.gr  Video εδώ...
Share this article :
 
Support : S.Karamousketas | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Livadeia - Potpourri - All Rights Reserved
Template Developed by S.Karamousketas Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger